DC traži da vladajući do kraja lipnja odrede datum izbora

ZAMJENICA predsjednika Demokratskog centra (DC) Vesna Škare Ožbolt pozvala je danas u Vukovaru vladajuću koaliciju da do kraja lipnja odredi datum parlamentarnih izbora.

"Za opće zdravlje nacije bilo bi dobro da se izbori održe što prije iako se pribojavam da bi se zbog interesa vladajuće koalicije izbori mogli održati tek na proljeće iduće godine", rekla je Škare Ožbolt.

Za politiku vladajuće koalicije kazala je da se svodi na politiku stečajeva i vanjskoga zaduživanja. Vladajuća je koalicija, po njezinim riječima, kriva što se nisu na vrijeme ublažile posljedice dugotrajne suše.

Zbog brojnih afera, koje se u posljednje vrijeme vežu uz Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva, Hrvatska seljačka stranka, rekla je Vesna Škare Ožbolt, ne može više voditi taj značajan resor u Vladi.

Ponovivši da će DC izaći samostalno na izbore, izrazila je žaljenje što, kako je rekla, nije osnovana koalicija oporbenih stranaka centra, koje bi zajednički nastupile na izborima. "Taština ljudi koji vode pojedine stranke toliko je, međutim, velika da onemogućava tu suradnju", ustvrdila je Škare Ožbolt.

Pročitajte više