Delo: Svilanović odbio zajedničku izjavu s Rupelom o EEZ-u

MINISTAR vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Goran Svilanović otklonio je donošenje zajedničke izjave o protivljenju hrvatskoj namjeri da u Jadranskom moru proglasi isključivu ekonomsku zonu (EEZ) koju je u četvrtak prilikom posjeta ministra vanjskih poslova Dimitrija Rupela Beogradu predlagala slovenska strana, navodi u svom izvješću slovensko "Delo" u izdanju od petka, pozivajući se na neslužbene izvore.

"Na uvodnim razgovorima sa Svilanovićem, te onima koji su uslijedili, u središtu nisu bila pitanja koja ovih dana teško opterećuju hrvatsko-slovenske odnose. Iako smo neslužbeno saznali da je slovenska delegacija bila pripremila i tekst zajedničke izjave prema tom pitanju, Rupel i Svilanović priznali su da su o tom pitanju govorili samo marginalno", navodi "Delov" izvjestitelj iz Beograda.

Rupel je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa Svilanovićem izjavio da se i Beograd i Ljubljana zalažu za ekološko upravljanje Jadranom u okviru jadransko-jonske inicijative, te da će Slovenija pomoći Srbiji i Crnoj Gori pri ulasku u euroatlantske integracije.

Pročitajte više