Demokratska stranka osudila ubojstvo svog predsjednika

DEMOKRATSKA stranka Srbije (DSS), čiji je predsjednik bio Zoran Đinđić, na izvanrednoj je sjednici predsjedništva u srijedu navečer, najoštrije osudila ubojstvo svog predsjednika i premijera Srbije Zorana Đindica i pozvala na što hitnije otkrivanje počinitelja tog zlodjela.

U priopćenju objavljenom u četvrtak rano ujutro predsjedništvo stranke je ocijenilo da se radi o "klasičnom djelu terorizma", te da posljedice tog čina mogu biti pogubne za Srbiju u cjelini i političke odnose u njoj ako dođe do gubitka povjerenja u institucije i pravni poredak.

DSS je podsjetio da je nebrojeno puta do sada upozoravao na snažan utjecaj kriminala na gotovo sve pore društvenog života.

Potpredsjednik DSS-a Zoran Živkovic prije sjednice izjavio je da ta stranka neće dopustiti da to ubojstvo ostane još jedno nerazjašnjeno ubojstvo.

"Strašno je što u Srbiji najbolji među svima moraju smrću dokazati svoju odlučnost i principijelnost, želju za ostvarenjem svih svojih i naših ideja", rekao je on.

"Atentatori na predsjednika Vlade Srbije i predsjednika DSS-a pokušali su da, pucajući na Đindića, ubiju i Srbiju kakvu je on stvarao. DSS će nastaviti posao koji je s njime počeo", rekao je Živković.

Premijer Đinđić ubijen je u srijedu u Beogradu ispred zgrade srbijanske vlade.

Pročitajte više