"Denis Latin mi je zagorčavao život pa sam ga htjela maknuti"

HLOVERKA NOVAK SRZIĆ, šefica informativnog programa HTV-a kazala je u intervjuu za Arenu da je ona svojim dolaskom na tu funkciju pooštrila pitanja radne discipline i norme te pitanje odgovornosti za javnu riječ.

O "pravom malom ratu" koji se vodi na HTV-u, kazala je da je to samo prirodni odraz interesa konkurentskih medija pa tako i onih tiskovnih, za događanja na javnoj televiziji, kao što je to HTV te se time i opravdava takav dojam. S druge strane, kaže da je svojim dolaskom i uvođenjem mjera predostrožnosti naišla na otpor kod određenih kolega, koji i dalje pretendiraju na pozicije s kojih ih je ona maknula.

Kriterij profesionalizam, a ne revanšizam

Njezini razlozi, kaže Novak Srzić, čisto su profesionalne naravi i nemaju osobnu crtu. Zanijekala je da su smjene uslijedile nakon anonimne ankete o njezinom izboru za šeficu informativnog programa i kolega, koji su u toj anketi glasali protiv nje.

"Da si olakšam život..."

Na pitanje zašto se stalno svađa s Denisom Latinom, istaknula je da Latin od kuće na sudu potražuje četiri milijuna kuna odštete, a to je novac televizijskih pretplatnika. "I pitate me zašto sam tražila da se Latinica makne iz Informativnog programa? Da sebi olakšam život, eto zašto", objasnila je.

Novak Srzić nadalje tvrdi da na HTV-u nema cenzure te da je Aleksandru Stankoviću, koji ju je optužio za uvođenje cenzure, samo u tri navrata sugerirala kako njegov izbor gostiju u emisiji "Nedeljom u dva", možda nije baš najbolji. "To nije cenzura, već obaveza urednice Informativnog programa", dodala je. Za pitanje korupcije i govora o istoj, za što je Stanković isto tako ustvrdio kako se radi o tabu temi, Novak-Srzić kaže da nije ona nadležna, već policija i DORH.

Rat socijalističkom načinu rada

Naposljetku, na pitanje tko bilježi manje žrtava u "ratu" na HTV-u, jednostavno je odgovorila kako će njezina opcija dobiti taj rat jer su njeni "kriteriji red, rad i disciplina". "Tu se radi o nekolicini ljudi koji misle da smo još u socijalizmu i djeluju po načelu 'Ne možeš ti mene tako malo platiti koliko ja malo mogu raditi'", zaključila je.

Podsjećamo, Novak Srzić vodi bitku s rakom dojke, što joj kao radoholičarki pričinjava prilično muka. Naime, kako je urednica Informativnog programa, tako prva stiže na posao, a zbog silnih obveza tijekom dana, često zaboravlja razmišljati o svojem zdravlju. "Uh, zaboravila sam otići kod doktora!. A kako ću kad imam kolegij!", uvijek spremno Novak Srzić odgovara na upite kolega o svome zdravlju.

Hloverka voli tri kutije cigareta dnevno

Novak Srzić je osim toga strastvena uživateljica nikotina, pa joj tako prođe oko tri kutije cigareta dnevno. Kada je saznala da se razboljela, odmah je krenula u školu nepušenja dr. Veljka Đorđevića. Već na prvom satu dobila je dva nikotinska flastera ne bi li tri kutije Marlbora srezala na jednu, ali nije je dugo držala takva "tortura", pa je jedan flaster odbacila da bi se mogla vratiti na barem dvije kutije dnevno. 

K.S./Ig.M.
Foto: Index (Arhiva)

Pročitajte više