Programsko vijeće HRT-a traži krivca: Hloverka će odgovarati za propust s premijerovom presicom?

Programsko vijeće HRT-a traži krivca: Hloverka će odgovarati za propust s premijerovom presicom?

PROGRAMSKO vijeće HRT-a održat će svoju sjednicu već narednu srijedu, što je ranije nego što je bilo predviđeno, a, kako se neslužbeno doznaje, tomu su uzrok HTV-ovi profesionalni propusti koji su se zbili neki dan kada državnoj televiziji nije pošao za rukom prijenos izravne konferencije za novinare premijera Ive Sanadera na kojoj je objavljena smjena čelnih ljudi pravosuđa i unutarnjih poslova.

Kao što je poznato, spomenutu izvanrednu konferenciju prenosio je RTL. Zbog toga će glavna urednica Informativnog programa Hloverka Novak Srzić morati članovima Vijeća ponuditi objašnjenje zašto se dogodio taj propust. Sjednica se, kako doznaje Novi list, trebala dogoditi već ovaj tjedan, ali je prolongirana samo zbog Dana nezavisnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To će Novak Srzić uvelike pomoći da pomno pripremi svoju obranu, dok će članovima Vijeća odmoći, jer će čitavih tjedan dana nakon propusta vjerojatno ublažiti retoriku, pa i kazne koje su za odgovornu osobu odredili. Zanimljivo je da predsjednik Vijeća Zdenko Ljevak tvrdi kako je riječ o redovnoj sjednici, iako se zna da je na prošlom zasjedanju najavljena sljedeća sjednica i to za kraj ovog mjeseca.

Ig.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara