Deseci tisuća hodočasnika stigli rano na Trg Svetog Petra

DESECI tisuća hodočasnika preplavili su Trg Svetog Petra i okolicu u nedjelju rano ujutro kako bi bili nazočni svečanosti na kojoj će papa Ivan Pavao II beatificirati Majku Terezu.

Vjernici iz cijelog svijeta stajali su na kontrolnim točkama kako bi zauzeli dobro mjesto na Trgu Svetog Petra, gdje se očekuje dolazak više od 300.000 vjernika na glavnu svečanost obilježavanja 25. obljetnice pontifikata pape Ivana Pavla II.

Proces beatifikacije dobitnice Nobelove nagrade 1979. je bio iznimno brz: počeo je 1999., samo dvije godine nakon smrti Majke Tereze 1997., a završio je četiri godine kasnije.

Svečanost beatifikacije počinje u 9 sati po srednjoeuropskom vremenu i zbog svog trajanja od oko 3 sata biti će novi test slabog zdravlja Ivana Pavla II.

Tisuće Indijaca katolika sudjelovalo je u nedjelju na specijalnim bogoslužjima u cijeloj Indiji, a posebice u Kalkuti, nekoliko sati prije svečanosti beatifikacije Majke Tereze u Vatikanu.

Kršćanska zajednica u Indiji predstavlja manje od 2 posto stanovništva, ali Majku Terezu, koja je imala indijsko državljanstvo, u Indiji su poštivali kao sveticu sve do njezine smrti u rujnu 1997.

(Hina) tm sd





Pročitajte više