Desetooptuženi navodno nije bio u Vukovaru u vrijeme zločina

U nastavku suđenja optuženima za zločin na Ovčari 1991. godine, liječnica Ranka Krunić Protić potvrdila je pred vijećem Specijalnog suda za ratne zločine da je potpisala otpusnu listu desetooptuženog Vuje Zlatara, prema kojoj proizlazi da je on u vrijeme zločina na Ovčari bio na liječenju u Selter banji kod Mladenovca, a ne u Vukovaru.

Osim otpusne liste međutim u Selter banji nije nađena prateća dokumentacija o povijesti bolesti optuženog Zlatara.

"Kad sam pozvana svjedočiti, pokušala sam doći do te dokumentacije, ali su mi u Selter banji rekli da je ona uništena kad je, zbog pucanja cijevi, poplavljen podrum u kojem su čuvali dokumentaciju", kazala je dr. Krunić Protić. Dodala je da se optuženoga ne sjeća, jer je u to vrijeme imala oko tisuću pacijenata sa sličnim ozljedama.

Prema otpusnoj listi, optuženi Zlatar, koji je i u svojoj obrani tvrdio da nije bio u Vukovaru u vrijeme zločina na Ovčari, bio je na liječenju u Selter banji od 18. studenoga do 18. prosinca 1991. godine. Zločin na Ovčari dogodio se, prema dosad saslušanim svjedocima, 18. ili 19. studenoga.

I druga dva u četvrtak saslušana svjedoka, Zlatarovi susjedi Bogdan Miljanović i Stevan Kovačević, izjavili su da znaju da je optuženi Zlatar bio ranjen potkraj listopada 1991. godine, te da ga nisu vidjeli u vrijeme kad se zločin na Ovčari dogodio.

Suđenje optuženima za zločin na Ovčari nastavlja se u petak ispitivanjem novih svjedoka optužbe i svjedoka koje je pozvalo sudsko vijeće Specijalnog suda.

(Hina) xtta ybs

Pročitajte više