Devetogodišnjaku u Beogradu lift smrskao obje ruke, bori se za život

Foto: Press

OSMOGODIŠNJI A.B. teško je ozlijeđen nakon što su ga jučer oko 12.30 sati prikliještila vrata lifta u zgradi u Ulici Miće Radakovića 4 u Zemunu. Dječak je hitno hospitaliziran te smješten u operacijsku salu gdje očekuje nekoliko kompliciranih operacija, piše srpski Blic.

Prema riječima kirurga Slobodana Džudovića, dječaku su slomljene obje šake, popucale su mu obje tetive te ima ozljede nožnih prstiju. Dječak ima i velika nagnječenja u donjem dijelu trbuha izazvana trenjem lifta i betona. Kirurg je kazao i kako su djetetu kapilare na rukama, nogama, licu i trbuhu u većinom popucale. "Pluća i grudni koš su mu stabilni i nema prijeloma rebara. Još uvijek je uplašen, ali se nadamo najboljem", kazao je kirurg.

Do nesreće je došlo kada se dječak zaglavio u liftu, između prvog i drugog kata. U trenutku se uspaničio i, pokušavajući izaći, razbio staklo na vratima lifta. No, dok je pokušavao izaći, netko od stanara s viših katova je pozvao lift koji je dječaku prikliještio obje ruke i noge.

Stanari su čuli zapomaganje mališana i odmah pozvali vatrogasce i Hitnu koji su izvukli dječaka. Blic doznaje kako dječak ne živi u Zemunu, već je s roditeljima došao u goste kod rođaka.

Pročitajte više