DIJASPORA U EKSTAZI Pogledajte kako su Kolindu dočekali u Australiji

Foto: Ured predsjednice

PREDSJEDNICA je u Australiji.

Prvi dan svog državnog posjeta započela je druženjem s hrvatskom zajednicom u Hrvatskom katoličkom centru i naselju Kardinal Stepinac u Sydneyu. Osim toga, sudjelovala je i na misi u krcatoj crkvi sv. Nikole Tavelića.



Koliko je dijaspora oduševljena Kolindinim dolaskom, dovoljno govori činjenica da su postavili ploču u čast njenog dolaska. Kolinda je sama otkrila tu ploču nakon mise.



Međutim, neskrivenu i ekstatičnu sreću zbog predsjedničinog posjeta najbolje prikazuju fotografije objavljene na službenim stranicama Ureda predsjednice. Na njima možemo vidjeti ganute gospođe iz dijaspore kako odjevene u zanimljive kombinacije nogometnih dresova i pregača s motivima iz narodne nošnje dočekuju predsjednicu i veselo se rukuju s njom.



Doček Kolinde u crkvi, popraćen pljeskom okupljenih koji su joj na sve strane pružali ruke, daje uvid u razinu popularnosti koju predsjednica uživa u Australiji.



Ured predsjednice objavio je i fotografiju Kolinde koja, pod osunčanim vitrajem, s blagom svjetlošću koja joj obasjava glavu, drži govor pred koncentriranom publikom iz naselja Kardinal Stepinac.



Sreća i zahvalnost zbog posjeta šefice države iskazivala se na razne načine. Na jednoj od fotografija, također objavljenoj na službenim stranicama Ureda predsjednice, možemo vidjeti kako Kolindi uručuju nogometni dres s natpisom "Kolinda". Dres je sponzorirao stanoviti steak house "Outback".



Predsjednica na fotografiji izgleda oduševljeno.

Pročitajte više