Dionice T-HT-a građanima će se nuditi po 190 kuna?

PRVE procjene kažu da preostali državni udio u T-HT-u (35 posto) vrijedi od 700 do milijardu eura, s tim da je vjerojatnije da je vrijednost bliža gornjoj granici. To znači da paket koji će se prodavati u javnoj ponudi vrijedi najmanje 400, a najviše 571 milijuna eura, odnosno  svaka dionica koja će se prodavati vrijedi  od 178 do 254 kune. Kako će cijena dionica u javnoj ponudi biti za oko 25 posto niža od procijenjene, mogla bi biti između 130 i 190 kuna, piše Novi list.

Ovisno o interesu za dionice odredit će se konačna cijena, a već sada analitičari smatraju da će biti  bliže gornjoj granici. Ako bude tako, od prodaje dionica u javnoj ponudi država bi mogla zaraditi nešto više od tri milijarde kune, odnosno oko 430 milijuna eura.

U Vladi još razmišljaju hoće li, kao što je to bio slučaj i kod prodaje Ininih dionica, paket koji će građani moći kupiti ograničiti na 38 tisuća kuna. Iako je javna ponuda najavljena za ljeto, zbog rasprava oko toga komu pripada telekomunikacijska infrastruktura (DTK), javna ponuda će se po svemu sudeći odgoditi za jesen.

Pročitajte više