Direktorica Rijeke 2020: Crvena zvijezda pokazala je da i dalje imamo ranjivo društvo

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

IRENA KREGAR ŠEGOTA, direktorica tvrtke Rijeka 2020, u Dnevniku N1 televizije govorila je o stanju projekta Rijeka EPK nakon što je preuzela funkciju direktorice od Emine Višnić koja je samostalno odstupila.

I profesor Baltazar je sada dio EPK, programskog pravca Dječja kuća. Sada se nalazi u MMSU, no bit će smještena u susjednoj zgradi kompleksa. Jedinstvena u regiji, kažu. Bit će tu studio, kina, radionice, dječja knjižnica, predstave.

"Imali smo iznimno uspješan period. Naša je zbivanja vidio velik broj, preko 50.000 ljudi. Mislim da smo napravili dobar program", rekla je Irena Kregar Šegota.

O crvenoj zvijezdi na neboderu u Rijeci

Kregar Šegota kaže da je za vrijeme lockdowna bila stanka, ali da su od lipnja reprogramirali što se treba nastaviti.

"Stavili smo naglasak na lokalnu scenu i dogodili su se brojni programi. Izostao je ekonomski učinak, koji se ticao potrošnje u Rijeci, no naglasak je bio na domaće posjetitelje. Vjerujem da Rijeka svoju privlačnost može nastaviti i nakon 2020. godine", rekla je Irena Kregar Šegota te dodala kako je vjerojatno da će do travnja 2021. travnja Rijeka bili Europska prijestolnica kulture jer se planovi za druge prijestolnice pomiču.

"Radi se o suvremenom umjetničkom programu koji spominje individualne sudbine ljudi koji su poginuli u oslobođenju Rijeke u Drugom svjetskom ratu. Kontroverze su pokazale da imamo i dalje ranjivo društvo i da nam je potreban dijalog", rekla je Irena Kregar o instalaciji crvene zvijezde.

Pročitajte više