Đ. Adlešić: Briga za nezaposlene udarni dio kampanje

HSLS-ova kandidatkinja za predsjednicu države Đurđa Adlešić danas je, predajući svoju kandidaturu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP), najavila da će briga za nezaposlene biti udarni dio njene izborne kampanje.

Neću komentirati ni jednog predsjedničkog kandidata, zanima me samo stanje u zemlji, jer čitave su generacije izgubljene i bez posla - kako mladi koji ga tek traže, tako i ljudi u mojim, najboljim godinama, izjavila je Adlešić novinarima u DIP-u.

Drži da i predsjednik države može pomoći u rješavanju takve situacije.

Predsjednik svojim utjecajem može stvarati bolju gospodarsku klimu, ne samo baviti se vojskom i špijunima, kaže Adlešić.

Suglasna je da i to treba biti dio predsjednikova posla, ali naglašava da je Hrvatskoj sada prva briga - briga za vojsku nezaposlenih.

HSLS-ova potpredsjednica u izbornu utrku za predsjednicu države ide sa sloganom "Prvi i pravi izbor", a njenu je kandidaturu potpisalo oko 22.500 birača.

Noćas u ponoć istječe rok za predaju kandidatura za predsjednika države - po neslužbenim podacima u izbornoj će utrci biti 12 kandidata, tri više nego na posljednjim izborima 2000.

Pročitajte više