Đ. Adlešić zatražila da se provjere birački popisi

Đ. Adlešić zatražila da se provjere birački popisi

PREDSJEDNIČKA kandidatkinja HSLS-a Đurđa Adlešić zatražila je od Središnjeg državnog ureda za upravu da biračke popise dovede u red i o tom izvjesti javnost.

Adlešić je reagirala na upozorenje nevladine udruge Gong, koja je jučer na konferenciji za novinare upozorila na nesređeno stanje u popisu birača u Hrvatskoj.

Po nalazima Gonga, u popisu birača nalazi se oko 10 posto više građana negoli u Republici Hrvatskoj ima punoljetnih osoba, dakle birača s pravom glasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je riječ o visokom broju birača, Adlešić smatra da se tim glasovim može bitno utjecati na regularnost i ishod predstojećih predsjedničkih izbora.

Presjednička kandidatkinja HSLS-a zatražila je od Središnjeg državnog ureda za upravu da do 18. prosinca 2004., što je propisani rok za provjeru statusa birača, biračke popise dovede u red. Također je pozvala državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za upravu Antuna Palarića, da javnost izvijesti o koracima koje će poduzeti u cilju zaštite zakonitosti. te Državno izborno povjerenstvo da se službeno očituje o ovom pitanju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara