Đapić: Glavaš je čovjek bez imovine, posjeduje samo grobnicu

U NASTAVKU suđenja Branimiru Glavašu danas su svjedočila dvojica bivših novinara Slobodnog tjednika, Robert Pauletić i Dražen Rajković.

Naime, taj list je bio objavio tekst po kojem je ubijeni civil Čedomir Vučković pokušao izvesti atentat na Branimira Glavaša. Pauletić je porekao da je on napisao tekst već je kazao da je bilješke predao uredniku Marinku Božiću koji je zatim napisao tekst i potpisao njega. Informacije je Pauletić dobio od priča slovenskog fotoreportera Alojza Krivobrade Futija, a zbog uplitanja Božića u tekst Pauletić je dao i otkaz.

"Siguran sam da Glavaš nije utjecao na objavljivanje teksta jer bi se inače ta priča našla u svim medijima koje je kontrolirao", kazao je. Kad ga je tužiteljstvo upitalo zašto je u tekstu koristio izraz "Glavaševa prištabska bojna", Pauletić je rekao da je to bilo u smislu da je Glavaš bio simbol obrane.

"Glavaš ima samo grobnicu"

Glavaševo ime čulo se danas na sjednici Gradskog poglavarstva u Osijeku jer je njegova ponuda za kupnju dvije i pol tisuće kvadratnih metara gradskog zemljišta zabrinula Antu Đapića. "Brine me što i dan danas u Hrvatskoj postoje političari koji bez imalo ustručavanje javno objavljuju da imaju posebne odnose s određenim financijskim institucijama koje će ih pratiti u kupnji devet milijuna eura vrijednog projekta", kazao je.

"Koje to institucije stoje iza Glavaša, možda banka u čijem je nadzornom odboru bio prije desetak godina kada je Hrvatska oštećena za 50 milijuna eura? Glavaš je čovjek bez imovine, svu svoju imovinu je prepisao sinu, a ostala mu je samo grobnica", istaknuo je HSP-ovac.

J.M.

Pročitajte više