Đapić: HSP očekuje izbore u studenom

PREDSJEDNIK Hrvatske stranke prava (HSP) Anto Đapić izjavio je danas u Gospiću da je Ličkosenjska županija suočena s teškoćama koje inače tište Hrvatsku nezaposlenošću, problemima branitelja i vatrogastva, te ekološkim problemima.

HSP-u je u interesu da se odnos prema Lici promijeni, rekao je Đapić na konferenciji za novinare.

Ocijenio je da je sadašnji sustav vatrogastva u Hrvatskoj potpuno na krivim temeljima, staromodan i da ne može odgovoriti izazovima, te da koncept vatrogasne zaštite treba promijeniti i prilagoditi ga modelu koji imaju Austrija i Švicarska.

Kad su u pitanju odnosi Hrvatske i BiH, Đapić smatra da ih treba potpuno redefinirati, a kad je riječ o Luci Ploče, ona može prema BiH biti otvorena samo na komercijalnim osnovama.

Govoreći o mogućem proglašenju gospodarskog pojasa, Đapić je naglasio da je to "apsolutno suvereno pravo Republike Hrvatske koje je utemeljeno na Međunarodnom pravu i konvenciji o pravu mora iz 1982. godine te da Hrvatskoj ne treba nikakav politički ni pravni pristanak bilo koje države s kojom graniči".

Predsjednik HSP-a osvrnuo se i na zaduženje Hrvatske u inozemstvu.

Podsjećajući kako je ta zaduženost udvostručena od dolaska na vlast sadašnje koalicije, 3. siječnja 2000., Đapić je ocijenio da se Hrvatska nalazi pred bankrotom.

"Da bi se spasilo što se spasiti može, HSP očekuje raspuštanje sadašnjeg saziva Hrvatskog sabora i nove parlamentarne izbore najkasnije u studenom", dodao je.

Đapić je na konferenciji u Gospiću predstavio i Damira Jurjevića, novog člana HSP-a iz Svetoga Roka.

Pročitajte više