Đapić na predizbornom skupu HSP-a u Đakovu

PREDSJEDNIK HSP-a i nositelj liste te stranke za 4. izbornu jedinicu Anto Đapić rekao je na predizbornom skupu održanom večeras u Đakovu, da se u 13 godina od obnove stranke, HSP nije ogriješio o svoj narod i da neće to učiniti niti nakon 23. studenog kada, kako je rekao, uđe u vladu i bude značajan čimbenik nove vlasti.

"Ovi izbori po prvi puta imaju priliku biti izbori za na kojima, želi li se objektivno glasovati, mi nemamo ozbiljne konkurencije, jer podsjetimo, HSP je u zadnje tri i pol godine u Saboru dao čak 76 različitih zakonskih prijedloga iz svih sfera. Nećemo dozvoliti podjelu Hrvatske na dvije Hrvatske - na onu koja je bila u ratu i onu koja nije", kazao je Đapić.

Dodao je da je HSP stranka vjerodostojnosti koja ne dijeli obećanja, nego ima jasan program.

"Jasno smo pokazali da znamo odgovoriti izazovima vremena - prvi u ratu, posljednji iz njega, a nismo sudjelovali ni u pljački hrvatskog naroda i rasprodaji nacionalnog bogatstva," rekao je Anto Đapić.

"Na hrvatsko nacionalno bogatstvo sručili su se lešinari i torbari. Za vrijeme HDZ-a bili su to tajkuni, a sada kopuni - političari i poduzetnici u jednoj osobi. Jer, kako drugačije nazvati ministre u vladi koji si sami daju jamstva za svoja privatna poduzeća", rekao je Đapić.

"Ako se mogu sanirati privatna brodogradilišta i banke po Istri, onda se može sanirati i slavonsko selo. Dok najveći hrvatski poduzetnik otvara poduzeća po Srbiji i zapošljava njene građane, u Baranji se zaposleni moraju tražiti svijećom", kazao je Đapić.

Četvrta izborna jedinica obuhvaća Virovitičko-podravsku i Osječko-baranjsku županiju.

Pročitajte više