Đapić: Nakon izbora HSP će odlučivati s kim će formirati vlast

PREDSJEDNIK Hrvatske stranke prava (HSP) Anto Đapić ustvrdio je danas da će ta stranka nakon predstojećih predsjedničkih i lokalnih izbora odlučivati s kim će formirati vlast.

"Izbori će vjerojatno biti zajedno u prosincu ove godine i oni će dovesti HSP u poziciju u kakvoj još do sada nije bio. Formiraju se raznorazni izborni blokovi, a između njih stoji HSP koji po analizama odnosi pobjedu čak u 12 županija. Nama odgovaraju zajednički izbori i, podupirući našeg predsjedničkog kandidata Slavena Leticu, ostvarit ćemo najbolje rezultate od kad postojimo", rekao je Đapić na konferenciji za novinare u Splitu.

Đapić je kazao kako s indignacijom odbija neke tvrdnje da je HSP eurofobična stranka. "Naša borba za nacionalne interese u ničemu nije kontra Europe, upravo tako se ponašaju sve europske konzervativne stranke", kazao je Đapić.

Komentirajući najnoviju aferu s Bechtelom rekao je kako i ona pokazuje koliko je važno transparentno raditi kako bi se izbjeglo očito postojanje sprege kapitala i politike koji su se pokazali i u drugim prilikama. "Za mene je jedino pitanje ima li Vlada ili ne obvezu dati Bechtelu posao na daljnjoj izgradnji autoceste. Ako Vlada nema tu obvezu onda je nedopustivo da im posao daje bez natječaja", rekao je.

Stranački čelnici rekli su da je HSP već odavno dala inicijativu Gradskom vijeću da generalu Antu Gotovinu proglasi počasnim građaninom Splita što je vijeće prihvatilo, ali tu točku još nije stavila na dnevni red. HSP je sada podnio zahtjev da se ova točka stavi na dnevni red Gradskog vijeća. Na upit novinara može li to izazvati neke implikacije glede slučaja u Zadru Đapić je odgovorio:"Upravo je tragikomično kako je britanski veleposlanik skočio kao oparen vidjevši sliku Ante Gotovine te bi bilo najbolje da u takve prostore i ne dolazi."

Na press konferenciji predstavljen je novi predsjednik Županijskog vijeća HSP-a Splitsko-dalmatisnske županije Tonči Smoje.

Pročitajte više