Đapić odbacio optužbe o novčanim nepravilnostima vukovarskog i vukovarsko-srijemskog HSP-a

PREDSJEDNIK HSP-a Anto Đapić danas je u Vinkovcima na konferenciji za novinare odbacio optužbe koje je na račun financijskog poslovanja vukovarskosrijemske i vukovarske podružnice HSP-a izrekao nezavisni vijećnik u Skupštini Vukovarskosrijemske županije i dojučerašnji predsjednik Kluba vijećnika HSP-a u Skupštini Marijan Živković.hsp,antođapić

U jučerašnjem priopćenju za javnost Živković navodi kako zbog osobnog ugleda ´više ne može biti u koaliciji s predsjednikom vukovarsko-srijemskog HSP-a Antom Penavom i odgovornim osobama u vukovarskoj podružnici, koji su kriminalnim postupcima oteli veliku svotu novca od članova HSP-a´. Živković ne navodi koliko je novca oteto niti tko ga je i kad oteo.

Predsjednik HSP-a Anto Đapić nazvao je Živkovićeve optužbe lažnima, rekavši kako je Živković zapravo iskoristio HSP ´za osobnu promidžbu i probitak svog privatnog poduzeća´. ´U koncepciji njegova trgovačkog mentaliteta HSP mu je postao pretijesna stranka´, ustvrdio je Đapić, dodavši kako je glavni razlog Živkovićevih optužaba to što mu Đapić nije mogao ´jamčiti da će na idućim parlamentarnim izborima biti kandidat HSP-a´.

Predsjednik Županijskog vijeća HSP-a Ante Penava ustvrdio je kako Živković nikada nije bio član HSP-a niti je s njim HSP potpisao ugovor o koaliranju, pa zato i ´ne zna kakvu to koaliciju Živković razvrgava´.

Podsjetio je kako je Živković na prošlim lokalnim izborima bio nositelj HSP-ove liste za Županijsku skupštinu, ali pod određenim uvjetima. ´Obećao nam je da će se učlaniti u HSP, ali to nije učinio´, rekao je Penava. Pozvao je Živkovića da dokaze o navodnoj pljački u HSP-u, ako ih ima, iznese u javnost, a ako ih nema, da se ispriča ili će protiv njega zbog lažnih optužaba podnijeti privatnu građansku tužbu.

Pročitajte više