Djeca austrijskog monstruma nastavljaju život u zatočeništvu

DVOJICA sinova austrijskog monstruma Josefa Fritzla, koje je zajedno s njihovom majkom - svojom kćeri Elizabeth Fritzl, držao zatočene u podrumu, boje se života na slobodi.

Prema pisanju Daily Stara, 18-godišnji Stefan Fritzl i njegov šestogodišnji brat Felix, odbili su besplatan boravak u ljetnom kampu jer je "život u vanjskom svijetu zastrašujuć". Naime, dvojica Fritzlovih sinova boje se otvorenog prostora, jer su cijeli život proveli u zatočeništvu.

Liječnici su im stoga bili prisiljeni kreirati lažnu ćeliju, kako bi imitirali njihov dosadašnji način života i postupno ih navikavali na novi život. Ipak, liječnici strahuju kako bi oporavak dvojice Fritzlovih sinova mogao potrajati godinama, jer dječaci na svaku pomisao o izlasku iz novog skloništa dožive napad panike.

Trenutno su hospitalizirani u psihijatrijskoj klinici koja se nalazi u blizini njihova doma u Amstettenu. Direktor klinike je rekao kako "čine sve što je u njihovoj moći kako bi obitelj zaštitili od vanjskih stresnih faktora i izazivanja novih trauma". Stefan naime postaje nervozan i razdražljiv mora li se upoznati s novim ljudima.

Njegova braća i sestre, koji su živjeli s ocem, a ne zatočeni u podrumu, tek sad doživljavaju manične napade, jer im je privremeno oduzeta sloboda - naime, 16-godišnja Lisa, 14-godišnja Monika i 12-godišnji Alex zajedno su s majkom zadržani na promatranju u klinici. Ubrzo će i oni biti poslani u kamp za mlade, u kojega su se prijavili prije no što je obiteljska drama otkrivena.

Podsjetimo, 42-godišnju Elisabeth Fritzl je nakon 24 godine zatočeništva, tijekom kojih se smatrala nestalom, policija iz podruma obiteljske kuće, koja se nalazi u blizini austrijskog grada Amstettena, oslobodila 27. travnja. Monstruozni otac ju je tijekom dugogodišnjeg zatočeništva seksualno i fizički zlostavljao. Rodila mu je sedmero djece, od kojih je troje s njom od rođenja bilo zatočeno u podrumu.

I.M.
Foto: AFP

Pročitajte više