Dječaka u Crnoj Gori val povukao sa šetnice u more, traže ga i ronioci

Ilustracija: Shutterstock

U HERCEG NOVOM u Crnoj Gori sinoć je nestao 13-godišnjak kojeg je val sa šetnice povukao u more. Šef Ravnateljstva za zaštitu i spašavanje MUP-a Crne Gore Miograd Bešović rekao je da je u tijeku potraga za djetetom u Herceg Novom.

"Sinoć oko 23 sata val je povukao 13-godišnje dijete u Herceg Novom. I dalje se traga za tim djetetom", kazao je Bešović, piše RTCG.

Potragu otežavaju jaki valovi i morske struje

Kaže da su u potragu uključeni služba morske sigurnosti, služba zaštite i spašavanje, pripadnici ronilačkog centra te policijska uprava.

"Do sada nismo imali rezultate te potrage. Nažalost, to je jedina informacija koju smo sinoć kasno dobili", kaže Bešović.

"Vjetar je puhao skoro 100 km/h i valovi su bili veliki. Val je dječaka povukao s tog šetališta u more i on je nestao. Mi sa specijalnim spasilačkim skuterom vršimo potragu. Vjerojatno se utopio. Uvjeti su trenutno teški, morske struje i valovi su jaki. Vidljivost je loša", rekao je za CdM Žarko Lukšić, načelnik sektora za traganje i spašavanje na moru u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore.

 

Pročitajte više