Dječji festival u Šibeniku obasut inozemnim prijavama

Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku, koje ga je izviejstilo da je Festival ove godine obasut inozemnim prijavama, tako da je do sada pristiglo više od 120 ponuda stranih programa, priopćeno je danas iz Ureda predsjednika.

U programu ovogodišnjeg 45. po redu Festivala, uključena su i djeca s posebnim potrebama, koja će nastupati na Festivalu, a za njih će biti priređene i radionice koje će voditi stručnjaci iz Italije.

Gradonačelnica i predsjednica Festivalskog vijeća Nedjeljka Klarić Predsjednika je informirala i o ostalim kulturnim aktivnostima u Šibeniku: od završetka radova na opremanju nove gradske biblioteke, preko arheoloških istraživanja na Poljani do planova koje grad ima s tvrđavom sv. Nikole.

U izaslanstvu su bili i Tomislav Ninić, dogradonačelnik grada Šibenika, Jasenka Ramljak, voditeljica Međunarodnog dječjeg festivala, Dragan Zlatović, ravnatelj Šibenskog kazališta, te festivalski savjetnici Ante Pulić i Josip Bakula.

(Hina) pp yln

Pročitajte više