Djed umro nakon što je čuo vijest o pogibiji sedmero unučadi

ŠOKANTNA vijest uzrokovala je jučer snažan srčani udar kod 62-godišnjeg Williama Scotta, djeda sedmero djece koja su prekjučer poginula u stravičnoj prometnoj nesreći u blizini mjesta Lake Butler na sjeveru države Floride.

62-godišnji Scott nije mogao izdržati bol izazvanu gubitkom unučadi te je pod pritiskom snažnog srčanog udara preminuo u svome dom. Udar je bio toliko jak da Scottu ne bi pomogla niti trenutačna liječnička pomoć, doznaje se iz bolničkih izvora.

"Noćas sam izgubila tatu. Otac mi je nakon svega ovoga noćas umro od jakog srčanog udara. Izgubio je svih sedmero unučadi. Ne mogu se nositi s ovim.". - shrvana bolom je izjavila Barbara Mann, pomajka poginule djece od kojih je njih petero usvojila.

32-godišnji Alvin Wilkerson glavni je osumnjičeni krivac za prometnu nesreću u kojoj se svojim kamionom zabio u automobil u kojem se nalazilo sedmero djece. Wilkerson, kao i vozač autobusa u nesreći su također ozlijeđeni, a težina njihovih ozljeda okvalificirana je kao van životne opasnosti.

Wilkerson je kamionom snažno udario u automobil koji je vozila 15-godišnja Cynthia Mann, vlasnica učeničke vozačke dozvole.

Floridskim je zakonom osobama te dobi zabranjeno voziti bez nadzora punoljetne osobe, no lokalna policija smatra kako je ta činjenica u ovom slučaju irelevantna s obzirom da vozilo s djecom u trenutku sudara nije bilo u prekršaju.

Nakon udara kamiona automobil se zapalio i zabio u stražnji dio školskog autobusa koji je stajao na obližnjoj stanici kako bi iz njega izašli školarci. Pri tom u autobusu bilo devetero djece od kojih je troje teško ozljeđeno, ali su njihovi životi izvan životne opasnosti.

Djeca koja su poginula u autu su: 15-godišnje Cynthia Nicole i Elizabeth Mann, zatim 13-godišnji Ashley Keen i Johnny Mann, 9-godišnja Miranda Finn, 3-godišnja Heaven Mann i 20-mjesečni Anthony Lamb.

Petero ih je živjelo u jednom domaćinstvu, dok su njih dvoje, Ashley i Miranda, bili njihovi rođaci, javljaju američki mediji.

Policijska istraga slučaja još traje.

I.K.

Pročitajte više