Djelatnik američkog kruzera u WC-u silovao 14-godišnju gošću

DJELATNIK kruzerske tvrtke Carnival optužen je za seksualno zlostavljanje 14-godišnje djevojčice koja je bila na odmoru s obitelji, javlja Daily Mail.

Kert Clyde Jordan, 35, radi kao konobar na brodu Carnival Liberty, čija matična luka je u Miamiju. Optužen je za stupanje u seksualni odnos s osobom mlađom od 16 godina.

Priopćenje američkog državnog odvjetničkog ureda navodi kako je Jordan u seksualni odnos s maloljetnicom stupio za vrijeme plovidbe u međunarodnim vodama početkom ovog mjeseca.

Tvrtka ima "nultu stopu tolerancije na zločin"

Liberty plovi iz Miamija prema istočnim i zapadnim Karibima, prolazeći kroz San Juan, St Maarten, Cozumel i Kajmansko otočje. Konobar je za vrijeme plovidbe namamio djevojčicu u WC, a ona je roditeljima za događaj rekla na povratku kući.

Tvrtka Carnival izdala je priopćenje u kojem stoji kako će aktivno sudjelovati u istrazi, te kako kompanija ima nulti stupanj tolerancije prema zločinu i svaku optužbu shvaća ozbiljno.

Jordan je uhićen u nedjelju, a već sljedeći dan našao se pred sudom. Od utorka se nalazi u saveznom zatvoru. Saslušanje prije suđenja zakazano je za prvi prosinac.

Međunarodni pomorski zakoni propisuju kako kruzeri moraju poduzeti sve mjere kako bi osigurali sigurnost svojih putnika, no, kako svaka zemlja ima svoju verziju zakona o morima, te je odredbe ponekad teško provoditi.

Ovo nije prvi seksualni napad na nekom od brodova tvrtke Carnival

No, na ovaj slučaj odnose se zakoni koji su valjani u SAD-u, jer Liberty ima bazu u luci u Miamiju i plovi pod američkom zastavom, ali opet, kako ne postoji zakon o silovanju maloljetnika za vrijeme plovidbe na otvorenom moru, Jordan je umjesto toga optužen za seksualno zlostavljanje.

Ovo nije prvi slučaj seksualnog napada na brodu tvrtke Carnival. Prije samo deset dana, muškarac iz Alabame je zbog silovanja 13-godišnje djevojčice na kruzeru u Meksiku osuđen na služenje desetogodišnje zatvorske kazne. I ova žrtva bila je na odmoru zajedno s obitelji, u ožujku ove godine.

U tom slučaju, muškarac je djevojčicu nagovorio da pođe s njim u kabinu kako bi uzeo jaknu, a zatim je silovao.

Pročitajte više