Djelatnik Hrvatskih šuma osumnjičen za gospodarski kriminal

BJELOVARSKO-BILOGORSKA policija podnijela je Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru kaznene prijave protiv 46-godišnjeg djelatnika Hrvatskih šuma i grupe osoba zbog sumnje da su kritvotvorenom dokumentacijom tijekom 3 godine podigli 58 kredita, priopćeno je danas iz te PU.

Grupa za gospodarski kriminalitet PU bjelovarsko-bilogorske je krimanalističkom obradom utvrdila osnovanu sumnju da je 46-ogodišnji uposlenik jedne od šumarija Uprave šuma Bjelovar tako pribavio nepripadajuću imovinsku korist od 3,7 milijuna kuna.

Pritom je oštetio Volksbanku za 1,37 milijuna kuna, HVB Splitsku banku za 1,14 milijuna kuna, VB Leasing za 547 tisuća kuna, Raiffeisen banku za 384 tisuća kuna, PBZ za 290 tisuća kuna, Podravsku banku za 144 tisuće te Brod Banku za 105 tisuća kuna.

Taj je zaposlenik Hrvatskih šuma u zahtjevima za kredite navodio lažne podatke za sebe i druge osobe o zaposlenju i plaćama te je potpisao odgovorne osobe tvrtke i neovlašteno ovjeravao zahtjeve za kredite službenim pečatima, a druge osobe, njih 21, su svojim potpisom ovjeravale zahtjeve za kredite kao da su djelatnici poduzeća, a nisu.

Policija je 46-godišnjaka osumnjičila za 8 kaznenih djela zloporaba položaja i ovlasti i 58 kaznenih djela krivotvorenja službene isprave, a 21 osobu je osumnjičila za 53 kaznenih djela krivotvorenja isprava.

Policija je krim obradu provela temeljem kaznene prijave Hrvatskih šuma i vlastitih operativnih saznanje, kaže se u današnjem priopćenju PU bjelovarsko-bilogorske.

Pročitajte više