Djevojčici noga propala kroz kamen na Mrežnici, spasili je u zadnji čas

Na slici nije riječ o točnom mjestu nesreće Screenshot: YouTube

PRAVA drama odvijala se prošle subote na slapu na Mrežnici u Gornjem Zvečaju, nedaleko od izletišta Zeleni kut. U posljednji je trenutak spašen život djevojčici osnovnoškolske dobi, i to samo zahvaljujući prisebnosti kupača koji su se našli u pravo vrijeme na pravom mjestu i djelatnicima hitne pomoći koji su reagirali munjevito, piše Kaportal.

Dijete je, naime, šećući slapom nogom upalo u dio koji je puknuo pa se odlomio još prošle godine, i noga joj je propala i zaglavila se. Nije mogla van, a voda joj je nadirala u glavu koju nije više mogla dići dovoljno visoko iznad razine da udahne zrak. Bila je na izmaku snaga i situacija je doista bila ozbiljna, govore svjedoci. U posljednji trenutak je izvučena akcijom kupača i djetetovih roditelja i prebačena na obalu gdje su je preuzeli djelatnici hitne službe, te joj je tako spašen život. Srećom, na kraju je prošla samo s nekoliko ogrebotina.

Vlasnici izletišta Zeleni kut povodom ovog događaja obratili su se javnosti hvaleći hitnu službu i njihovu brzu reakciju, ali i pozivajući nadležne da nešto učine po pitanju sada opasnog slapa, kako bi se slične stvari izbjegle u budućnosti.

"Priroda je jača od čovjeka, s prirodom se ne igra, te smo ponekad prehrabri i, oprostite na izrazu, prebahati, te podcjenjujemo prirodne mogućnosti i onda dolazi do situacija kao što je bila naša u subotu. Naime, djevojčicu je povukao slap, uz pravovremenu reakciju nekoliko gostiju koji su se u tom trenu nalazili na kupalištu djevojčica je izvučena i spašena, a hitna medicinska pomoć nakon poziva dolazi u maksimalno kratkom roku i pregledava istu. Svaka vam čast gospodo, vi ste naš ponos, vi ste naši heroji, hvala Vam na još jednoj pravovremenoj reakciji", poručila je obitelj Puškarić.

Pročitajte više