Djevojčicu iz Novog Sada pokušao oteti "prijatelj" s Fejsa

DJEČJA naivnost na Facebooku umalo je dovela do otmice 12-godišnje djevojčice iz Novog Sada, koju je preko Facebook profila navabio nepoznati muškarac, predstavivši se kao njezin kolega iz razreda. Svjedočanstvo je nedavno šokiralo sudionike tribine o sigurnosti djece na internetu koja je održana u Novom Sadu.

"Prihvatila sam ga na Facebooku, jer se predstavio kao prijatelj iz razreda koji je tih dana bio bolestan. Zamolio me da mu donesem bilježnicu da napiše zadaću, a kad sam krenula put njegove kuće, zgrabio me i u auto pokušao ugurati muškarac koji se predstavio kao njegov otac", javlja novosadski dnevnik Nacionalni građanski.

U tom je trenutku, navodi list, djevojčica počela vrištati, što je čula susjeda koja je izašla na ulicu, nakon čega je napasnik pobjegao. Osim zapanjenih roditelja i nastavnika, na tribini je bio i ravnatelj škole koju pohađa 12-godišnjakinja. "Frapantno je koliko je taj lik studiozno pratio djevojčicu, znao je gdje živi i koji joj prijatelj toga dana nije u školi."

U Srbiji svakog trećeg roditelja ne zanima što im djeca rade na internetu.

Pročitajte više