ĐUKANOVIĆ I VUJANOVIĆ ZADOVOLJNI REZULTATIMA IZBORA

Milo Đukanović, koji je donedavno bio crnogorski predsjednik a sada je mandatar za sastav nove crnogorske vlade, izjavio je u ponedjeljak kako je zadovoljan rezultatima predsjedničkog izbora, prema će se oni morati ponoviti jer na njih nije izašao dovoljan broj glasača.



Đukanović je rekao kako rezultati pokazuju da su vladajuće stranke, Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokratska partija (SDP), uspjele u posljednja dva mjeseca, nakon parpamentarnih izbora, povećati potporu među stanovništvom.

Predsjednički kandidat vladajuće koalicije DPS-a i SDP-a Filip Vujanović, koji je dobio 86 posto glasova glasača koji su izašli na izbore, izrazio je uvjerenje da će biti pobjednikom ponovljenih izbora.

Na predsjedničke izbore u nedjelju izašlo je, prema neslužbenim podacima nevladinih organizacija, oko 46 posto glasača. Zbog toga će se izbori morati ponoviti, vjerojatno u drugoj polovici siječnja. Na ponovljenim izborima mogu sudjelovati samo kandidati koji su se natjecali u prvom krugu.

Pročitajte više