Đukanović: Referendum o neovisnosti Crne Gore sljedeće godine

CRNOGORSKI premijer Milo Đukanović rekao je u četvrtak kako će se referendum o državnom statusu Crne Gore organizirati najkasnije za godinu dana te je najavio da će se uskoro održati razgovor s predstavnicima najviših državnih organa Srbije te dogovor s Europskom unijom (EU), trećim partnerom iz Beogradskog sporazuma.

"Naše je viđenje tog pitanja da je veoma neracionalno, praktično u godini referenduma koji će se dogoditi najkasnije za godinu dana, organizirati neposredne izbore za parlament državne zajednice", rekao je Đukanović novinarima u Podgorici.

Đukanović ne očekuje radikalizaciju političke scene u Crnoj Gori, ako ne bude neposrednih izbora, što je najavila oporba, ocjenjujući kako ona "koristi svaki povod da pokuša ugroziti političku stabilnost, ali uvijek neuspješno".

"Svaka prijetnja crnogorskoj stabilnosti prijetnja je praznom puškom, jer je Crna Gora politički stabilna, uspostavljena je makroekonomska stabilnost, osiguravaju se domaće i strane investicije i to više nitko ne može zaustaviti", kazao je Đukanović.

Pročitajte više