Đukanović: Moguć savez dviju suverenih država

CRNOGORSKI premijer Milo Đukanović izjavio je kako Crna Gora i dalje ide putem neovisnosti, no da je moguće da dvije države ostanu povezane u savezu kao suverene države.

"Put Crne Gore ka nezavisnosti je nepromjenljiv, ali je moguće da Srbija i Crna Gora ostanu zajedno u drugom obliku, odnosno savezu dvije neovisne države", rekao je Đukanović u intervjuu za frankfurtske "Vesti", a prenose u utorak podgorički mediji. On je dodao "da bi bilo dobro kada bi se do tog rješenja došlo kroz razgovore između dvije republike".

Premijer je potvrdio kako su mišljenja u Crnoj Gori o neovisnosti podijeljena, ali da "nedvojbeno postoji većinsko mišljenje da Srbija i Crna Gora trebaju biti neovisne države, s maksimalnom otvorenošću i zajedničkim ciljem, a to su europske i euroatlantske integracije".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne isključujemo da možemo živjeti u savezu dviju nezavisnih država sa Srbijom. To ovisi o tome ima li Srbija interesa u takvom aranžmanu. Put ka neovisnosti je proces koji se neizbježno mora završiti provjerom raspoloženja građana Crne Gore", kazao je Đukanović.

Crnogorski premijer je ponovio stalno stajalište svoje vlade kako pitanje Kosova ne treba vezivati uz odnose Srbije i Crne Gore, ističući kako "Podgorica ne smatra da postoji opasnost od domino efekta, zbog čega bi trebalo ustrajati na povezanosti kosovskog problema i odnosa Srbije i Crne Gore".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara