Đukić o Mesićevom posjetu SCG i o napisima o imovinskom stanju

PREDSJEDNIK Srpske narodne stranke (SNS) Milan Đukić pozdravio je isprike hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića i predsjednika Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića za nedjela i zločine koje su počinili pripadnici njihovih naroda.

To je korak naprijed u razvoju međudržavnih odnosa i stvaranje ozračja za snošljivost između dvaju naroda koji žive u obje države, ocijenio je Đukić na današnjoj konferenciji za novinare.

Po Đukićevim riječima Mesić je učinio presedan, jer u državnički posjet SCG nije poveo predstavnika manjinskog srpskog naroda u Hrvatskoj, iako je tamo razgovarao i o pitanjima Srba u Hrvatskoj. Đukić nije želio decidirano odgovoriti na novinarsko pitanje dijeli li mišljenje nekih Srba iz Podunavlja da "Srbima u Hrvatskoj nikada nije bilo gore u posljednjih 13 godina". Umjesto konkretnog odgovora, načelno je govorio o nepoštivanju njihovih prava ostavljajući novinarima da, kako je rekao, "sami zaključe".

Pokušajem političke diskvalifikacije ocijenio je napise o njegovom imovnom stanju u medijima i to što kao saborski zastupnik još nije predao imovinsku karticu.

Tvrdi da nema što prijaviti, budući "nije vlasnik ničega i sva mu je imovina pod hipotekom", a da karticu nije predao i zato što od Vlade nije dobio objašnjenje o nestanku njegove imovine u ratu.

Također tvrdi da za obnovu u ratu porušene imovine, nije dobio ni lipe iz državnog proračuna, (jer mu je Ministarstvo obnove odbilo zahtjev), a niti od međunarodnih organizacija.

Naveo je da otplaćuje šest kredita te da ukupno koristi stambeni prostor od 211 četvornih metara, što smatra da za saborskog zastupnika u tri mandata i bivšeg potpredsjednika Sabora nije puno.

Ustvrdio je da su napisi u medijima o njemu naručeni iz niskih pobuda i sa zlim namjerama i da "vrve lažima i klevetama". Najavio je da će protiv autora tih tekstova podići tužbe.

Također je rekao da ima dokaze za svoje tvrdnje, da će ih podastrijeti sudu, no novinarima ih nije želio otkriti.

Upitan tko bi mogli biti naručitelji tih tekstova, rekao je da se "radi o kombinaciji Srba i Banskih dvora", i da je "u tome korištena i komunistička metodologija".

Pročitajte više