Đurđa Adlešić darovala 500 kg piletine kninskom Caritasu

PREDSJEDNIČKA kandidatkinja HSLS-a Đurđa Adlešić darovala je danas 500 kilograma svježe piletine kninskoj sirotinji koja se hrani u Caritasovoj pučkoj kuhinji.

Riječ je o osobnom daru Đurđe Adlešić, koji je ona dobila i darovala ga pučkoj kuhinji u Kninu, priopćio je danas voditelj Caritasa župe sv. Ante iz Knina fra Petar Klarić.

Caritas u Kninu skrbi o 1000 obitelji ili 4000 siromaha, rekao je u razgovoru za Hinu fra Klarić. Svaki dan se u pučkoj kuhinji podijeli 130 obroka, a ostalim siromašnim obiteljima pomoć se u hrani, odjeći i potrepštinama, odnosno mjesečnim paketima dijeli po kućama, a pruža im se i sva ostala potrebna pomoć.

Potrebe su velike i zato je svaka pomoć, posebice u brašnu, dobro došla, poručio je fra Klarić.

Pozvao je građane da pred Božić, kad je vrijeme darivanja, pomognu siromašnim Kninjanima.

Rekao je da se situacija u Kninu popravlja, da se otvaraju pogoni, ljudi počinju zapošljavati. Podsjetio je da je 2001. u Kninu bilo gladnih i da su tada brinuli o 2050 obitelji.

Sada se brinemo o 1000 obitelji, ali to ne znači da su se svi zaposlili nego su se i kriteriji za dodjelu pomoći postrožili pa svi korisnici moraju donijeti potvrdu od nadležnih institucija i primanja im po članu obitelji ne smiju biti veća od 400 kuna.

Naveo je da je Knin grad mladih i da je prosjek starosti 35 godina, da rade dvije osnovne i jedna srednja škola.

Pročitajte više