Đurović: U Zagrebu nisam imao pošteno suđenje! Zašto nisu ispitali Zagorca?

SLOBODAN ĐUROVIĆ, koji je u Zagrebu osuđen na 15 godina zatvora zbog sudjelovanja u ubojstvu Ive Pukanića, svjedočio je na postupku protiv svog kuma Sretena Jocića u Beogradu. Đurović je pred sudom ponovio ranije tvrdnje da nema nikakve veze s Pukanićevim ubojstvom, te kazao da u Hrvatskoj nije imao pošteno suđenje.

"Nikome u Hrvatskoj nije bilo u interesu da se dokaže prava istina. Zbog toga je postupak protiv mene bio nepošten i nekorektan", kaže Đurović koji tvrdi da zadnje dvije godine sjedi u zatvoru zbog toga što ga je Robert Matanić lažno optužio.

"Zašto nitko nije o slučaju ispitao Vladimira Zagorca? Moji odvjetnici su ga željeli ispitati, ali tužitelj se tome protivio. Je li to pravda? Da Zagorec nije ni ispitan, a ja čamim u zatvoru", rekao je Đurović koji se na sud u Beogradu javio videovezom iz Zagreba.

Đurović je uglavnom ponovio svoje tvrdnje iz zagrebačkog iskaza. Priznao je da je kum Sretena Jocića, ali rekao je da Jocu Amsterdama dugo nije vidio i da nije s njim surađivao. Jocić je ispitivanje počeo pozdravivši svog kuma, te mu izrazivši sućut zbog majke koja je preminula, kako je rekao, baš na dan izricanja presude.

"Ona je tako postala druga žrtva Tomislava Marjanovića. Ti si bio prva žrtva", rekao je Jocić koji je veći dio ispitivanja tražio od Đurovića da odgovara na pitanja o njegovoj prošlosti, i to sve od osamdesetih godina nadalje, pa ga je sud u više navrata morao upozoravati da se uozbilji i drži se relevantnih tema.

Pročitajte više