DNK analiza utvrdit će identitet preminulog čije su kosti pronađene na smetlištu

LJUDSKE kosti koje je na smetlištu u Oštarijama 2. srpnja pronašao Rom Goran Cindrić nalaze se na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu gdje se uz pomoć DNK analize pokušava utvrditi identitet preminulog.

Podsjetimo, limeni pocinčani i zalemljeni kovčeg Cindrić je primijetio u potrazi za iskoristivim otpadom u trenutku kada se na odlagalištu otpada praznio kontejner dovezen kamionom s groblja u Modrušu. Sanduk je do odlagališta prevezlo Komunalno poduzeće iz Duge Rese.

U kovčegu širokom 40 i visokom 30 centimetara te dugom oko metra pronađene su dvije vrećice - jedna s patentom u kojoj je bila lubanja i većina kostiju, a u drugoj, običnoj crnoj PVC bile su dvije bedrene kosti I crvene gumene radničke rukavice.

"Nisam spavala, a kako sam i mogla nakon onog što smo doživjeli. Dijete mi je sjedilo na tom sanduku, a kada ga je Goran otvorio vidjeli smo lubanju I kosti. Više nikada neću ići na to smetlište", kazala je Slobodnoj Dalmaciji Dragica, šokirana supruga Gorana Cindrića.

"Kosti nisu stare i pripadaju muškarcu"

Grobar Dragan Rendulić koji je pratio policijski očevid kaže kako je pomislio da je to kovčeg u kojem je netko držao alat i kako smatra da sanduk nije proveo ni dana u zemlji jer je potpuno čist.

Pretpostavlja da kosti nisu jako stare i da pripadaju muškarcu, ali više podataka o preminulom, uključujući i identitet utvrdit će se nakon analize posmrtnih ostataka, kazali su u policiji.

Pročitajte više