Dobila 10 godina jer je nožem ubila muža u krevetu. Na sudu se tresla: "Isuse"

KSENIJA Topolovčan proglašena je krivom za ubojstvo supruga Mirka Topolovčana u travnju prošle godine kada mu je zabila nož u prsa u krevetu. 

Sudac Tomislav Brđanović donio je presudu po kojoj je kriva za kazneno djelo protiv života i tijela te joj je dosuđena kazna u trajanju od 10 godina. Mirko je ubijen nožem koji ima dužinu oštrice od 15,5 centimetara, a nož će biti uništen, javlja epodravina

Kseniji Topolovčan je, osim kazne, izrečena mjera obaveznog liječenja od alkohola u trajanju od tri godine, a provodit će se u zatvoru. U vrijeme odsluženja kazne uračunat je i istražni zatvor u kojem se Ksenija Topolovčan nalazi od 9. travnja 2018. godine.

Za vrijeme izricanja presude optužena je plakala i tresla se te ponavljala "Isuse Bože". Podsjetimo da se nedavno smijala na suđenju dok je iskaz davao otac pokojnika te komentirala "Isuse. O, Bože".

Pravo za žalbu na presudu je 15 dana, a optužena je oslobođena troškova suđenja.

Otac pokojnika: Ja sam ubil Boga u njoj

Ksenija Topolovčan, 30-godišnjakinja, tijekom sukoba sa svojim suprugom u spavaćoj sobi ubola je nožem u prsa. No spominjala se i verzija događaja u kojoj je njezin suprug Mirko Topolovčan spavao u vrijeme kad ga je ubola nožem. Kako god bilo, 39-godišnji Mirko Topolovčan podlegao je teškim ozljedama u vozilu hitne pomoći na putu do koprivničke bolnice. Ovaj turbulentni bračni par policiji je već bio poznat, a oboje su bili i na neuspješnom liječenju od alkohola.

Kako je ranije otkrio Ivica Topolovčan, 69-godišnji otac pokojnika s kojim su živjeli, supružnici su se sukobili oko prodaje stroja za savijanje lima i izrađenih plastenika. Ksenija je dogovorila prodaju s potencijalnim kupcem, a Mirko se s time nije složio. Oboje se bili pod snažnim utjecajem alkohola i došlo je do fizičkog sukoba.

"To se dogodilo oko pola 8 navečer, u vrijeme Dnevnika. Ona je strahovito pila. Vidio sam kako je krenula uzeti nož, ali nisam ju stigao spriječiti da ga ubode. Mirko je ležao na podu i hroptao. U naletu bijesa i gnjeva izudarao sam je plastičnom cijevi, valjda 50 puta. Ja sam Boga valjda u njoj ubil. Vikala je od bolova, ali već ga je ubila. Prvo ju je Mirko isprebijao, a zatim ga je ubila", rekao je potreseni Ivica Topolovčan.

Kuću u kojoj su živjeli Ivica, Mirko i Ksenija napravio je otac Ivica još davne 1982. godine. Fatalni supružnici imaju dvoje djece, jedno starosti do godinu dana, a jedno između dvije i tri godine. Djecu im je oduzeo Centar za socijalnu skrb, a razlozi su bili dobro poznati – alkoholizam. I Mirko i Ksenija bili su na liječenju od alkohola. Mirko je proveo mjesec dana na Vrapču, a Ksenija je bila 72 dana na Jankomiru. 

Pročitajte više