Dobit Croatia osiguranja veća za 7 posto

U 2006. CROATIA osiguranje d.d. je ostvarilo ukupno zaračunatu premiju u iznosu 2,9 milijardi kuna što je za  4,5% više u odnosu na 2005.  U ukupnoj zaračunatoj premiji, neživotna osiguranja sudjeluju sa 2,7 milijarde kuna što je 4,0% više nego u istom razdoblju prethodne godine, dok životna osiguranja sudjeluju sa 296,7 milijuna kuna što predstavlja porast od 8,4%.  Društvo je ostvarilo neto dobit u iznosu od 105,1 milijun kuna što je porast od 7% u odnosu na godinu ranije.

Povećana je i efikasnost u rješavanju šteta. Likvidirane štete po osiguranim slučajevima u 2006. iznose 1.9 milijardi kuna što je za 5,5% više nego u istom razdoblju prošle godine. Obračunate tehničke pričuve sa sigurnošću pokrivaju buduće rashode i za 5,1% su veće od obračunatih tehničkih pričuva utvrđenih prije godinu dana. Ukupna ulaganja društva u 2006. iznose 5,3 milijarde kuna i za 11,8% su veća od godine ranije.

Cijena dionica konstantno je rasla do najviše razine od 11.000 kuna. Na početku završene poslovne godine cijena jedne dionice iznosila je oko 6.000 kuna, a na kraju 10.850 kuna.

Tijekom prošle godine uvedeno je niz novih proizvoda od kojih su posebno zanimljive police osiguranja života s ulaganjem u investicijske - Invest premium i osiguranje za djecu.

Predstavljajući planove društva za 2007. predsjednik Uprave, Hrvoje Vojković istaknuo je kako je pred Upravom i kompanijom imperativ rasta - rast prihoda, rast tržišnog udjela u segmentu životnog i neživotnog osiguranja, rast efikasnosti poslovanja i rast u regiji.  Kompanija će se užurbano pripremati i za nadolazeću liberalizaciju tržišta a predstoji i proces optimizacije poslovnih procesa, zaključio je Vojković. 

Najavljeno je širenje poslovanja u regiji. Tako će se na makedonskom tržištu uz života osiguranja uskoro nuditi i neživotna, a već je donesena odluka o osnivanju društva za životna osiguranja u Srbiji.

Pročitajte više