Dodijeljene Viteške povelje dragovoljcima Otočca

STOTINUČETRDESETIDEVET pripadnika Odreda narodne zaštite Otočca primilo je danas "Vitešku povelju 13. rujna 1991." koje su im dodijeljene za nesebičnost, dragovoljnost, odlučnost i hrabrost povodom osvajanja vojarne tzv. JNA u Otočcu.

Marija Dujić, glavna tajnica Udruge dragovoljaca narodne zaštite Domovinskog rata koja dodjeljuje povelje, prenijela je pozdrave i čestitke pokroviteljice Jadranke Kosor, potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Radi se o dragovoljcima koji su sudjelovali u najpresudnijim akcijama blokade i osvajanja vojarni tzv. JNA kada je Otočac bio izložen brutalnim napadima iz obližnjih terorističkih utvrda.

"Zapovijed od 13. rujna 1991. o blokadi i osvajanju vojarni jugovojske jedna je od najpresudnijih u Domovinskom ratu", rekao je uručujući povelje dragovoljcima predsjednik Udruge Ivan Posilović.

Ocijenio je da je time ispravljena nepravda prema pripadnicima Narodne zaštite, a još veću ispravilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja rješavajući status naoružanim dragovoljcima narodne zaštite.
"To je velika pobjeda i Udruge dragovoljaca narodne zaštite , ali još veća pobjeda hrvatske vlade i ministrice Kosor jer su imali snage i hrabrosti riješiti taj problem", rekao je Posilović.

Pročitajte više