Dodik ne želi čuti ni za Sanadera

NAKON što je još jutros premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavljivao kao neće doći u Mostar na redoviti sastanak s predsjednikom HDZ BiH i SDA zbog toga što tamo dolazi hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković, danas popodne to je ponovio i za premijera Ivu Sanadera.

> Bojkot sastanka u Mostaru: Dodik ne želi biti u istom gradu s ministrom Jandrokovićem

"Nepotrebno je da se sastajem s premijerom Hrvatske Ivom Sanaderom. Republika Srpska ima formalne probleme s Vladom Hrvatske u vezi s nekim pitanjima od zajedničkog interesa i prema tome sutrašnji sastanak ne bi donio odgovore", kazao je Dodik za Radio Slobodna Evropa dodajući kako je sastanak nepotreban jer nisu stvoreni uvjeti nakon nepotrebnih izjava iz Vlade Hrvatske koje zadiru u unutrašnja pitanja BiH.

"Sprema sam sastati se s Sulejmanom Tihićem i Draganom Čovićem na bilo kojem drugom mjestu kako bi s njima razgovara o pitanjima koja se odnose na BiH" zaključio je danas popodne Dodik koji je inače boravio u Trebinju. 

Podsjetimo još jutros izrekao je salve kritika na ministra Jandrokovića, a na sastanak u Mostaru trebao je biti tek jedan od redovitih susreta u kojima se raspravlja o reformama u BiH.

M.M.
Foto: Arhiva (AFP)

Pročitajte više