Dodik podržao Vulina: Brate, dobrodošao u klub sankcioniranih. Sad će ti biti lakše

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

PREDSJEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik je komentirao američko uvođenje sankcija Aleksandru Vulinu, direktoru srpske obavještajne agencije BIA i bliskom suradniku srpskog predsjednika Aleksandra Vučića. Dodik je oštro osudio uvedene sankcije, istaknuvši "kako su one znak da je radio i radi u korist svoje države i srpskog naroda", prenosi Avaz

Dodao je kako su sankcije nagrada za Vulinov "patriotizam i ustrajnost u očuvanju prijateljskih odnosa s Rusijom i ruskim narodom". "Svako tko je neutralan na današnjoj globalnoj političkoj sceni i nije stao na stranu američkih interesa, za SAD je neprijatelj. Aleksandar Vulin je za SAD kriv jer je ostao principijelan i izričito protiv uvođenja sankcija Rusiji zbog rusko-ukrajinskog sukoba", kazao je. 

"Nikada nećemo biti predmet ucjena i tuđih interesa"

Podsjetio je da je i sam pod američkim sankcijama jer je "RS bila protiv uvođenja sankcija Rusiji i zastupala neutralan stav". Tvrdi kako se "osjeća vrlo dobro" zbog tih sankcija.

Rekao je kako su u američkim obrazloženjima o uvođenju sankcija uvijek navedeni razlozi "koji nemaju veze sa zdravom pameću da bi se prikrila stvarna istina sankcioniranja Srba, a to su ucjene, pritisci i zaštita vlastitih interesa silom i prijetnjom". Ponovio je kako oštro osuđuje politiku sankcija i pritisaka i daje punu podršku Aleksandru Vulinu i njegovom daljnjem radu.

"Mi Srbi jesmo mali narod, ali izuzetno ponosan i nikada nećemo biti predmet ucjena i tuđih interesa. Kao političkim predstavnicima Srba na prvom mjestu su nam upravo interesi i budućnost našeg naroda, kao i RS-a i Srbije. Brate, dobrodošao u klub sankcioniranih, sada će ti biti lakše", zaključio je. 

Pročitajte više