Dodik u Banja Luci upozorio Đinđića na mogućnost atentata

BIVŠI predsjednik vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Zorana Đinđića u veljači ove godine u Banja Luci, nakon što je na njega na autoput pokušan atentat, upozorio na opasnost, a da je Đinđić bio svjestan organiziranih kriminalnih skupina u Srbiji i njihove povezanosti s takvim skupinama u Republici Srpskoj.

"On mi je kazao da će zbog toga poduzeti konkretne mjere u narednih sedam do deset dana, odnosno da će biti uspostavljena funkcija specijalnog tužitelja i specijalni odjel suda, kako bi vlasti u Srbiji krenule u obračun s mafijom", kazao je Dodik za subotnji "Blic", dodajući i da je nekoliko dana prije atentata na Đinđića 12. ožujka razgovarao o tome s Đinđićem i ministrom pravosuđa Vladanom Batićem, te su spominjali ljude povezane sa sigurnosnim službama "koje su bile umiješane u ratove na prostoru bivše Jugoslavije".

Ministar pravosuđa Srbije Vladan Batić je prije nekoliko dana izjavio da je Milorad Dodik tjedan dana prije atentata na premijera Đinđića dostavio spisak ljudi iz Republike Srpske koji su trebali sudjelovati u pripremama oružanih akcija u Srbiji.

Pročitajte više