Dok neki zbog teških zločina gule krumpire, ovu baku su zbog duga od 100 kuna poslali u zatvor

Foto: Provjereno/Nova TV

76-GODIŠNJA Minka Maltarić na 4 dana je završila u zatvoru i to ni više ni manje nego zbog duga za smeće u iznosu od 100 kuna. Račun je toliko iznosio u početku, ali se vremenom s kamatama popeo na nešto više od 600 kuna. Nakon sudske presude stigla je ovrha, ali se jadnoj starici iz kuće u kojoj živi nije imalo što naplatiti. Po Minku su došli policajci na vrata, iako joj u početku nije bilo jasno što je točno skrivila. Iako njezin slučaj datira još iz 2012. godine, na njega je podsjetila emisija Provjereno.

Baka danas živi od samo 1200 kuna socijalne pomoći. 
 
Ironično, u ovom konkretnom slučaju, ispada da naše pravosuđe funkcionira učinkovito i na vrijeme. Prisjetimo se događaja gdje to nije bio slučaj.
 
Prvi od njih desio se Petru Čobankoviću. U aferi Planinska dobio je kaznu guljenja krumpira.
 
Tomo Horvatinčić niti jednu pravomoćnu zatvorsku kaznu. Uvjetno je osuđen za pomorsku nesreću koja se dogodila prije pet godina u kojoj je poginuo talijanski bračni par Salpietro. Prošlog petka presuda je poništena, a suđenje počinje iznova. Da bi stvar bila još gora, Horvatinčić je od djece poginulih roditelja zatražio i odštetu u iznosu od 200 tisuća eura kako bi popravio svoj brod. 
 
Ivan Primorac usmrtio je dvije mlade djevojke. Dobio je 30, a odslužio 22 mjeseca zatvora jer dolazi iz ugledne obitelji.
 
Hrvoje Žužić, sin tajkuna Željka, s dva promila u krvi, ubio je 19-godišnju Ružicu Pavić, a njezinog dečka Hrvoja je teško ozlijedio. Dobio je pet godina kazne, a izašao nakon četiri. 
 
Poduzetnik Mačešić pijan je ubio motociklista te dobio 13 mjeseci kazne.
 
Bivša rukometna reprezentativka usmrtila je majku troje djece, Vesnu Petrović. Osuđena je uvjetno uz obrazloženje da je dovoljna kazna što će s time živjeti do kraja života.

Pročitajte više