Domagoj Margetić dulje od mjesec dana štrajka glađu, primili ga i u vladi

Foto: Pixsell/Patrik Macek

NOVINAR Domagoj Margetić već dulje od mjesec dana štrajka glađu, a nedavno su ga zbog toga primili i u vladi.

Kako piše Nacional, Margetić štrajka glađu već 32. dan i to zbog, kako tvrdi, prijetnji, napada, pritisaka i zastrašivanja. Margetić tvrdi da je policiji prijavio niz pritisaka, prijetnji smrću.

Iz vlade su pak potvrdili da ga je 4. listopada primio predstojnik ureda premijera Zvonimir Frka-Petešić.

U odgovoru koji je iz vlade dobio Nacional navodi se kako je "predstojnik Frka-Petešić primio na znanje zabrinutosti g. Domagoja Margetića te ga zamolio da prekine štrajk glađu".

"Hrvatska Vlada, kao i premijer Plenković osobno, čvrsto se zalažu za slobodu govora i slobodu medija te osuđuju prijetnje i napade na novinare. Podsjećamo da je predsjednik Vlade Plenković na 71. sjednici Vlade, 13. prosinca 2017., javno i nedvosmisleno osudio prijetnje novinarima putem društvenih mreža. Bilo kakvi oblici pritisaka ili zastrašivanja su nedopustivi te Vlada očekuje da se svi takvi slučajevi ispitaju od nadležnih institucija radi zaštite pravnog poretka i temeljnih prava svih građana", poručili su iz vlade.

Margetić: Ne mogu odgovoriti na poziv iz vlade da prekinem štrajk glađu

"Imali smo neku vrstu dogovora da Vlada nađe načina kako će me zaštititi od ovih vrsta pritisaka, ali smo imali i jasan dogovor da premijer Andrej Plenković osobno da javnu izjavu kojom će osuditi napade, prijetnje, pritiske, zastrašivanja i diskreditacije novinara, te kako će kao premijer u ime države poslati jasnu i javnu poruku kako su takve aktivnosti u odnosu na novinare neprihvatljive, te država ni na koji način neće tolerirati nikakve napade, prijetnje i pritiske na novinare. Ovom izjavom glasnogovornika o izjavi predstojnika Ureda premijera, nije ispoštivan dogovor od četvrtka, a nisu spomenuti niti ostali uvjeti i sadržaj predstavke koju sam predao premijeru, pa ovog trenutka ne mogu odgovoriti na poziv iz Vlade da prekinem štrajk glađu", poručio je Margetić.

Pročitajte više