Donesena odluka o dočeku reprezentacije u Zagrebu

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Donesena je odluka o eventualnom dočeku hrvatske nogometne reprezentacije koja u nedjelju u 20:45 u Rotterdamu igra finale Lige nacija. 

U javnosti su nakon pobjede u polufinalu protiv Nizozemske krenula nagađanja o tome hoće li biti dočeka. Na to pitanje i dalje nema egzaktnog odgovora jer to, po najnovijim informacijama, ovisi o tome hoće li hrvatska pobijediti Španjolsku u finalu ili ne. 

Odluka HNS-a je, naime, da će se slaviti samo prvo mjesto. Vrati li se nacionalna vrsta u Zagreb sa zlatnim medaljama i peharom, doći će na Trg bana Jelačića. No izgubi li od Španjolske, od toga neće biti ništa, a igrači će u tom slučaju otići svaki svojim putem, javile su Sportske novosti

Reprezentacija u ponedjeljak polijeće iz Rotterdama čarterom oko 11 sati, predviđeno je da sleti u Zagreb u 12:20.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević zvao je predsjednika HNS-a Marijana Kustića i dogovorili su da Grad preuzme na sebe kompletnu organizaciju, i logistički i financijski dio, dodaje SN. Ako dočeka bude i ako se ljudi budu skupljali po ulicama, postoji opcija da se angažira otvoreni autobus, a ako ne bude tako velikog zanimanja, onda bi se prema Trgu zaputili klasičnim autobusom. Predviđa se da bi u centru Zagreba trebali biti oko 14 sati, a da bi doček trajao otprilike sat vremena, no moguće i dulje. 

Pročitajte više