DORH odbacio prijavu protiv Dinamovog igrača za silovanje

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL, Screenshot: RTL

DINAMOVAC Iyayi Atiemwen, kojeg je zagrebačka policija istraživala zbog sumnje u silovanje te protiv njega podnijela kaznenu prijavu, tvrdi da nije kriv. Danas je i DORH odbacio kaznenu prijavu protiv njega.

Podsjetimo, 23-godišnjeg Atiemwena policija je krajem ožujka privela zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela silovanja. Ranije je protiv Atiemwena bivša djevojka Iva Bošnjak podnijela privatnu tužbu, no ovog je puta dinamovac priveden u policiju zbog pokušaja silovanja koje je prijavila djevojka iz Velike Gorice. 

Neimenovana 24-godišnjakinja iz Velike Gorice koja je Atiemwena optužila za silovanje nije htjela otkriti identitet zbog straha od osude javnosti. 

Dinamo je tada naglasio da klub ima nultu stopu tolerancije na svaki oblik nasilja, kao i da će "pratiti postupanje nadležnih tijela i postupiti u skladu s utvrđenim činjenicama, vodeći se pri tome pravnim institutom presumpcije nevinosti".

DORH odbacio prijavu

"Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici donijelo je rješenje o odbačaju kaznene prijave protiv 23-godišnjeg državljanina Nigerije. 

Policijska uprava zagrebačka podnijela je posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave 24-godišnje hrvatske državljanke protiv osumnjičenika zbog počinjenja kaznenog djela silovanja iz članka 153. stavak 1. u svezi članka 152. stavak 1. Kaznenog zakona na njezinu štetu. 

Na temelju rezultata izvida koje je provela Policijska uprava zagrebačka nije utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je osumnjičenik počinio prijavljeno kazneno djelo zbog čega je doneseno rješenje o odbačaju kaznene prijave", stoji u priopćenju DORH-a. 

Pročitajte više