Objavljena cijela ispovijest silovane: Vrištala sam, a on je bio sve agresivniji

Objavljena cijela ispovijest silovane: Vrištala sam, a on je bio sve agresivniji
Screenshot: Nova TV

SILOVANA žena Mladenka Čeko pred kamerama "Provjerenog" ispričala je cijelu potresnu ispovijest o muškarcu koji ju je analno silovao. 

Mladenka Čeko mislila je da je konačno pronašla ljubav, a zapravo je preko društvenih mreža naletjela na čovjeka koji ju je, kako kaže, uništio i zgazio dostojanstvo. Čovjek je to koji je, prije nego što je upoznao Mladenku, svoju jedva punoljetnu nevjenčanu suprugu podvodio i silovao, a isto je učinio i njezinom maloljetnom bratu. Pred kraj odsluženja kazne tražio je da ga kastrira kako bi dokazao da nije prijetnja društvu. Sada je opet ponovio isti čin i, iako je istraga otvorena, počinitelj je još uvijek na slobodi.

Posebno ga je zanimao analni seks

"Od početka je komunicirao na jedan smiješan način. Uveseljavao me, baš sam uživala u razgovoru, znali smo razgovarati po sat vremena. Uvijek bih bila sretna kad mi se javio", rekla je Čeko.

Komunicirali su tri mjeseca, a Čeko je smatrala da joj je "Bog poslao nekoga da nisam sama, da me zaštiti, da budem sretna".

Našli su se nekoliko dana iza Nove godine i otišli u njezin podstanarski stan te, kaže Čeko, poželjeli jedno drugo.

"Vodili smo ljubav. On je bio nježan, uživala sam u tome, uživala sam imati jednog takvoga momka kojem sam ja od srca dala apsolutno povjerenje", ispričala je. "Međutim, primijetila sam i tog prvog susreta da je sklon nekim malo perverznijim stvarima."

Čeko tvrdi da je njega posebno zanimao analni seks i da je u par navrata namještao svoj organ prema njenom anusu, ali da ga je ona jasno odbila.

"On mi je pričao da je to u svijetu normalno, posebno u Austriji, gdje on živi i radi, gdje su žene 'spremne na sve da zadrže voljenoga muškarca i ostvare vezu s njim'", rekla je.

Čeko ga je zamolila da poštuje njezine želje i on ju je poslušao. Nakon tog prvog puta on je otišao te joj se javio tek nakon dvadesetak dana.

"Što sam se više branila, to je on bio agresivniji"

"Želio bih te vidjeti, ti se meni sviđaš i ja ću doći uskoro i razmislit ćemo opet o našoj budućnosti. Ne mogu živjeti bez tebe. Napisao mi je da ne može živjeti bez mene", rekla je.

Ali nisu to jedine poruke koje joj je slao: "Slao mi je poruke maštovitog, eksplicitnog muškog sadržaja", ispričala je Čeko.

Čeko je mislila kako se samo šali jer znao joj je napisati i da će na misu ići zajedno. I zaista je došao u Hrvatsku kada je i rekao. Opet su završili u njezinom stanu.

"On je mene počeo ljubiti, grliti. Čudila sam se sama sebi: Zašto baš sad ništa ne osjećam? Nisam osjećala strast, ali on me opet uzeo u svoje naručje i stavio na krevet", rekla je.

Pristala je na odnos, ali nije očekivala da će doživjeti nasrtaje koje nije priželjkivala.

"Grizao me za vrat, osjetila sam bolove i rekla sam mu da to ne radi: 'Ako ćeš se ovako ponašati prema meni, prestajemo s ovim.' Međutim, što sam se više branila, to je on bio agresivniji, a ja sam bila u jednoj mreži bespomoći", ispričala je Čeko.

"Vrištala sam"

A najgore je došlo tek kasnije. Nakon što je ustala iz kreveta i rekla mu da ide zapaliti cigaretu, on je s ormarića uzeo masnu kremu i okrenuo ju je na trbuh.

"Ja sam vrištala, ja sam rekla: 'Nemoj mi to raditi, molim te. Znam što želiš.' I zaista sam znala, čim je legao na mene i zavrnuo mi lijevu ruku", rekla je. "Kada je on završio svoju prljavu igru, rekao mi je: 'Eto vidiš da ti nije ništa bilo, da taj seks u anus nije ništa strašno i da to svaka žena može izdržati.'"

Ona od šoka nije mogla doći sebi, a on ju tražio nešto za jesti. Pripremila mu je obrok te je pokušala nazvati policiju.

"U međuvremenu sam se povukla, otišla u drugu prostoriju jer sam htjela odmah nazvati policiju. Međutim, on je vidio da sam otišla s mobitelom rekao: 'Ljubavi, gdje ćeš? Vrati se i sjedi ovdje sa mnom.'" Zatim je otišao.

Silovao svoju nevjenčanu suprugu i njezinog maloljetnog brata

Čovjek je to koji je silovao svoju nevjenčanu suprugu koja je tada imala tek 19 godina. Podvodio ju je tako što je stavljalo oglase i letke pod brisače automobila u kojima je nudio "ugodno druženje sa zgodnom i mladom ženom".

Ali tu nije kraj njegovim monstruoznim djelima. Naime, on je silovao i brata nevjenčane supruge, i to više puta od njegove 15 do 16 godine života. Zbog toga je osuđen na sedam godina zatvora. Pred kraj služenja kazne zatražio je da ga se kastrira.

"Bojim se i kada izađem iz zatvora da se ništa bitno neće promijeniti i da će me zauvijek pratiti stigma silovatelja i pedofila, a takve ljude društvo prezire. Kada bih se kastrirao, dokazao bih svima da sam svoju grešku platio i da nisam opasan kakvim me smatraju", napisao je 2012., kada je pušten iz zatvora.

Svoje je riječi pogazio kada je silovao Čeko, a njezina je tragedija još veća jer je bila silovana kada je imala 25 godina. Ona ga je prijavila policiji, a ostalo je, kaže, išlo kao da je u američkoj seriji o forenzičarima.

"Taj manijak je bio toliko pametan i iskusan"

"Policijski istražitelj, inspektor i fotograf su sa mnom išli na ginekološki pregled. Čitav sam dan bila na ispitivanjima, na slikanjima, na pretragama", ispričala je.

Uzeti su brisevi i tragovi, njezina odjeća i plahte.

"Taj manijak je bio toliko pametan i iskusan i uzeo je najmasniju kremu, dječju mast. Ušao je unutra bez vidljivih tragova crvenila i nekog nasilničkog čina, iako je zaista taj čin napravio", rekla je Čeko.

Županijsko državno odvjetništvo je utvrdilo da postoji opravdana sumnja za počinjenje kaznenog djela silovanja. Ali Čeko se odlučila nazvati "Provjereno" jer taj čovjek još nije u zatvoru.

"Boli me što je DORH nakon ispitivanja osuđenoga zločinca pustio na slobodu, a mene još nisu ispitali", rekla je.

Dodala je da je njezin jedini grijeh što se zaljubila, dala mu povjerenje, pustila ga blizu. Ono što joj je opisivao u porukama koje nije doživljavala ozbiljno, radio je maloljetniku: vezao ga je konopcem i silovao.

Htio se kastrirati

"Želim se kastrirati i okrenuti novu stranicu u svom životu. Ta odluka nije donesena preko noći. U zatvoru sam imao vremena razmišljati i posljednje dvije godine sam ostao čvrst u svojoj odluci za takvim medicinskim zahvatom, ali mi ne dozvoljavaju. Preporučuju mi 'psihoterapiju kao jedinu mogućnost liječenja'", pisao je Čekin silovatelj Ministarstvu zdravstva i Ministarstvu pravosuđa.

"Meni psihoterapija ne treba jer ja se sebe ne bojim. Ne bojim se da bih ikad više mogao učiniti ono što jesam u prošlosti. U zatvoru sam izgubio svaku seksualnu želju i sada bih mogao u svećenike", dodao je.

Oba su mu ministarstva odgovorila da ne mogu udovoljiti njegovom zahtjevu i da mu treba psihoterapija.

Na sudu je završio i jer je s maloljetnicima organizirao krađe

Prije dvije godine opet je završio na sudu. Tereti ga se da je sudjelovao u organiziranim krađama koje su izvodili maloljetnici, tj. da je od djece otkupljivao ukradene bicikle i dalje ih prodavao.

Taj recidivist radi u Austriji, ali mnogo vremena provodi u rodnom kraju, Dalmaciji. Nije iz istog mjesta kao i Čeko, ali to nju ne tješi. Boji se što je kadar učiniti sada kada ga je prijavila.

"On je bio toliko grub i bezobrazan prema meni pošto živi u Austriji, a vidio je kako izgledam, da sam mršavica. Čak je bio spreman na to da me podvede i da me vodi u Austriju da se bavim nekim zanatom", ispričala je Čeko.

Dodala je da teško živi od invalidske mirovine i da je mislila da je pronašla nekoga s kim će joj biti lakše kročiti kroz život. A dogodilo joj se nešto što neće moći zaboraviti. Još od prvog silovanja vuče dijagnoze depresije i PTSP-a, poremećaja prilagodbe. Ne zna kako sada nositi s tim, pogotovo zato što je čovjek koji je silom pregazio njezino dostojanstvo na slobodi.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara