Dorino Manzin na meti skinheadsa?

POLICIJA još nije otkrila tko je s računala Ministarstva obrane (MORH) nedavno e-mail porukama prijetio predsjedniku udruge za prava seksualnih i rodnih manjina "Iskorak" Dorinu Manzinu, a on je sinoć ponovno bio meta nasilnika, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Naime, četvorica mladića sinoć su razbacali smeće i komadima crijepa oštetili fasadu i razbili prozor kuće na Vrhovčevu vijencu u kojoj je Manzin podstanar.

Incident je prijavio Manzinov 26-godišnji prijatelj, koji je u vrijeme napada bio u kući. On se policiji predstavio kao član udruge "Iskorak" i rekao da su nepoznate osobe, najvjerojatnije skinheadsi, razbacali smeće i komadom crijepa razbili pozor, kazala je glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama. Dodala je da je policija protiv nepoznate četvorice za kojima traga podnijela prijavu za oštećenje tuđe stvari, a ne za kazneno djelo prijetnje.

Što se tiće nedavnih prijetnji i uvredljivih poruka upućenih e-mailom, Vulama je rekla da policija na tom slučaju surađuje s kriminalističkim odjelom vojne policije i nadležnim tijelima MORH-a jer je nedvojbeno utvrđeno da je poruka poslana s računala u tom Ministarstvu.

Kako se u ovom slučaju progon ne vodi po službenoj dužnosti, Dorino Manzin je 27. listopada zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu podnio zahtjev za pokretanjem kaznenog progona protiv nepoznatog počinitelja, kazala je Vulama.

O sinoćnjem incidentu priopćenjem se oglasio i sam Manzin, koji je detaljno prepričao cijeli događaj i ustvrdio kako vjeruje da će se takvi napadi nastaviti i u buduće.

Kaže da je u vrijeme incidenta bio u šetnji sa psom, ali da je cijeli događaj vidio s razdaljine od 40-ak metara. Ustvrdio je i da bi jednog od izgrednika mogao prepoznati, jer je riječ o "kvartovskom skinheadu". Među ostalima dvojica su imali dugu kosu, a jedan kapuljaču, tvrdi Manzin, dodajući da nije vidio tko je od mladića crijepom oštetio fasadu i razbio prozor.

Pročitajte više