Doris Pack: Slučaj Gotovina ne smije zaustaviti Hrvatsku

PREDSJEDNICA izaslanstva za jugoistočnu Europu Europskog parlamenta Doris Pack izjavila je u srijedu u Bruxellesu da ne može prihvatiti da se zbog slučaja generala Ante Gotovine zaustavi proces približavanja Hrvatske Europskoj uniji, objavila je Hrvatska televizija u svojoj središnjoj informativnoj emisiji.

"Ne mogu prihvatiti da slučaj jednoga odbjeglog generala sve zaustavi. To je teret za Hrvatsku. Ne mislim da Nizozemska i Velika Britanija dobro postupaju kad gledaju samo na taj izdvojeni slučaj", rekla je Doris Pack na kraju dvodnevnog sastanka parlamentarnih odbora Hrvatskog sabora i Europskog parlamenta.

Prema Večernjem listu, Doris Pack je pozvala generala Gotovinu da se sam preda Haškom sudu.

"Ako je gospodin Gotovina dobar Hrvat neka se pojavi u Haagu i tada može dokazati da su optužbe ili djelomično točne ili da uopće ne odgovoraju stvarnosti", rekla je Pack, koju citira Večernji list u broju od četvrtka.

Predsjednik saborskog odbora za europske integracije Neven Mimica izjavio je da su europski parlamentarci na ovome sastanku priznali veliki napredak Hrvatske na svom putu prema EU-u.

"Ovaj susret je potvrdio da Europski parlament i parlamentarci priznaju zamjetan napredak koji je Hrvatska učinila u svom približavanju Europskoj uniji i očekuju da se još i onaj mali napor učini, posebice u pogledu suradnje s Haškim sudom", rekao je, prema Večernjem listu, Neven Mimica.

Pročitajte više