Dosadašnji nezavisni riječki gradski vijećnik ušao u Most

Foto: Most nezavisnih lista

DOSADAŠNJI nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Rijeke Josip Kukuljan novi je član Mosta nezavisnih lista, objavljeno je na konferenciji za medije u Rijeci. 

Josip Kukuljan je kazao da je kao nezavisni vijećnik ostvario dobru suradnju s Mostom i njegovim članovima, a kao drugi razlog pristupanja naveo je uvjerenje u stručnost Mostova tima i u njihov čist obraza. "Ovdje smo prvenstveno da služimo građanima, a to će uz Most biti učinkovitije", ustvrdio je Kukuljan. 

Mostova riječka gradska vijećnica Petra Mandić ocijenila je da se Kukuljan do sad istaknuo u borbi za smanjenje cijena usluga grijanja tvrtke Energo u Rijeci te u borbi protiv "svih struktura koje ne daju da Rijeka ide naprijed", protiv korupcije i loših projekata.

 Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja rekao je da se na ovaj način Most jača i na lokalnoj razini. "Zagovaramo promjene na državnoj i lokalnoj razini i beskompromisno smo protiv korupcije", rekao je. Između dosadašnjeg djelovanja Josipa Kukuljana i Mosta postoji podudarnost, kazao je Grmoja, dodajući da Most priprema zakon o toplinarstvu, kojim bi se ukinula obveza ugradnje razdjelnika, olakšala primjena mikro solara i obnovljivih izvora energije. Naglasio je da od svih političkih opcija jedino Most nezavisnih lista ima stabilan politički rejting, unatoč tvrdnjama da pada.

Komentirajući na traženje novinara situaciju u Uljaniku i 3. maju, Grmoja je kazao da je Most, preko saborske zastupnice Ines Strenja Linić, na prošlogodišnjim saborskim sjednicama prvi upozoravao na probleme u tim brodogradilištima. Strenja Linić je ponovila pitanje na aktualnom satu i u ožujku ove godine ali iz vlade nije bilo odgovora, a predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda je tada tvrdio da je to politikantstvo i pokušaj rušenja ugleda pulskog brodogradilišta, rekao je Grmoja. 

 Ocijenio je da vlada ne pokazuje dovoljno interesa za rješavanje tih problema uz tvrdnje da je za stanje odgovorna uprava. "Naravno da je odgovorna Uprava i da treba dati ostavku, ali je najodgovorniji IDS. Prije 20 godina je jedan veliki istarski šerif govorio da Uljanik treba likvidirati i baviti se turizmom i nekretninama, a IDS godinama nije ništa poduzimao", rekao je Nikola Grmoja i potvrdio da je taj "istarski šerif" Ivan Jakovčić.

Jedino rješenje za ta brodogradilišta je izrada jasnog plana preustroja i kvalitetan strateški partner, rekao je Grmoja.

Pročitajte više