DOV u ponedjeljak odlučuje o Canjuginoj odgovornosti

DRŽAVNO-ODVJETNIČKO vijeće (DOV) u ponedjeljak će održati ročište u stegovnom postupku protiv Krunoslava Canjuge zamjenika županijskog državnog odvjetnika u Zlataru kojeg USKOK sumnjiči da je kao zagrebački županijski državni odvjetnik primao mito i odavao službene tajne.

Stegovni postupak protiv Canjuge DOV je pokrenuo početkom srpnja na zahtjev Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića koji ga tereti za stegovna djela povrede službene tajne i zbog nanošenja štete ugledu državnog odvjetništva.

Canjuga je tada pred DOV-om negirao optužbe, odbacivši, među ostalim, da je zagrebačkom odvjetniku Mirku Batarelu odavao podatke o stanju određenih spisa ta da je za to primio mito.

Na ročištu u ponedjeljak Canjuga će ponovno moći iznijeti svoju obranu pred DOV-om, a ima pravo i na branitelja.

DOV bi nakon ročišta trebao odlučiti je li stegovno odgovoran, a protiv te odluke moguć je upravni spor.

DOV je Canjugu već ranije privremeno udaljio s dužnosti, zaključivši da je neprikladan za obavljanje dužnosti jer je protiv njega pokrenut kazneni postupak za kazneno djelo protiv službene dužnosti za koje je zapriječena kazna do pet godina zatvora.

Canjuga je u svibnju osumnjičen da je primao mito od zagrebačkog odvjetnika Mirka Batarela i odavao mu službene tajne. Nakon toga je dao ostavku na dužnost zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika, te je premješten na mjesto zamjenika županijskog državnog odvjetnika u Zlataru.

Pročitajte više