Downer: "Svi su izgledi" da će rat početi u četvrtak

AUSTRALSKI ministar vanjskih poslova Alexander Downer rekao je u srijedu kako "su svi izgledi" da rat protiv Iraka počne u četvrtak.

"Da, mislim kako su svi izgledi da se to dogodi, jer ono čemu smo se nadali jest da će (irački predsjednik) Sadam Husein iskoristiti prednosti 48-satnog ultimatuma. Ali ne čini se tako, barem nama, da će on iskoristiti prednosti tog" (ultimatuma), rekao je Downer za australski radio ABC.

Australski premijer John Howard rekao je u utorak da će se australski vojnici boriti u ratu protiv Iraka ako SAD pokrene vojnu akciju.

Snažna pješčana oluja zahvatila sjeverni Kuvajt

Snažna pješčana oluja, koja je zahvatila dijelove pustinje u sjevernom Kuvajtu, smanjila je vidljivost na samo nekoliko metara, dok se u istom području američki vojnici pripremaju za mogući napad na Irak.

"Možete jedva vidjeti nekoliko metara ispred sebe. Nije tako strašno kao prošlog tjedna, ali je dosta gadno", rekao je izvjestitelj Reutersa koji prati postrojbu američkog pješaštva u sjevernom Kuvajtu.

Američki zapovjednici rekli su ranije više puta da bi vremenske prilike mogle imati odlučujuću ulogu u određivanju trenutka početka mogućeg napada na Irak.

Pročitajte više