Dragica iz Kaštela terorizira susjede: Gomila smeće, prijeti i drogira se

Screenshot: Provjereno/NOva TV

JEDNA sustanarka zgrade u Kaštel Štafiliću skladišti smeće u zgradi, prijeti ostalim stanarima, a lani je čak izazvala požar, javlja Provjereno.

Zbog Dragice je intervenirala policija, susjedi zovu liječnicu, socijalnu radnicu, pišu DORH-u, ali sve je to bez rezultata. Čak i da se žele odseliti i prodati svoje stanove, ne mogu jer onamo se nitko neće doseliti. U zgradi u kojoj živi nalazi se 39 stanova.

4 vrste narkotika u sebi

Vrhunac je bio požar koji je izbio ispred njezinog stana. Zapalila je svijeću u hodniku zgrade, a dim se proširio do zadnjeg kata. Jedna je susjeda zbog respiratornih problema završila na pregledu u bolnici.

"Ujutro nije privedena kad je izbio požar, nego sam ja drugi put zvao policiju i privedena je u Firule, gdje je bila testirana na drogu i u sebi je imala četiri vrste narkotika", rekao je njezin susjed Željko Sedlar.

"Po čitavu noć ona donosi stvari. Ona po sedam dana, ne znam kako može izdržati, po sedam dana ne spava, nego navlači stvari", rekla je njezina susjeda Bermina Rogić.

Zatrpavanje prostorija

Dragica se ne slaže.

"Ne skupljam ja. Evo, pogledajte mi ruke pa recite skupljam li ja smeće. To su stvari koje sam ja razdvajala. Jesam, skupljala sam bez daljnjega, ali isto tako idem na Pazar. Ne sramim se raditi, na sramim se ništa", kaže ona.

Dragica u prizemlju ima stan od 28 kvadrata u kojem živi s bratom. On se boji išta govoriti o njoj jer je on podstanar u njezinom stanu, javlja Provjereno.

"Ne mogu ja govoriti kad ona može podnijeti zahtjev da me se iselim. Ja sam radio dosta ludosti u mladosti tako da bi komotno mogla podnijeti zahtjev. Neko sam vrijeme bio u zatvoru, ali to je većinom zbog obiteljskog nasilja", rekao je njezin brat.

Prijetnje smrću

Sve zajedničke prostorije Dragica je zatrpavala pa su susjedi u dogovoru sve zaključali. Dragica tvrdi da je za sve kriv susjed Željko Sedlar koji radi spačke i razbija kako bi mogao popravke naplatiti od drugih susjeda, javlja Provjereno.

"Netko je preko mojih leđa došao do toga da dobiva 2000 kuna i da fino sprema pare u džep", rekla je Dragica. "Imam kaznenu prijavu da sam mu prijetila smrću. Izgledam li kao netko tko prijeti smrću? Pogledajte gospodina. Do prekjučer smo mi skupa pili kavu", dodala je.

Susjedi kažu da nemaju mira. 

"Vukli smo to smeće u kontejner, a ona je s druge strane vraćala smeće natrag. Tu nema zdravog razuma. Prije toga smo se s njom dogovorili i ona je pristala da joj pomognemo", rekao je Sedlar.

"Susjed Mirko umire od karcinoma. Došla je hitna pomoć, a od njezinih stvari ga nisu mogli otpeljati u hitnu i onda sam ja rasčistio cijeli njezin hodnik", rekao je Sedlar.

"Ne mogu izaći od smrada"

Berima Rogić je većinska vlasnica u zgradi u kojoj je kupila tri stana. Kaže kako svaki put kada dođe iz Beča ne može ući u svoje stanove.

"Moram sve skloniti da bih ušla. Nisam takva da bi joj to pobacala, nisam takva. Lijepo ju zamolim, onda ju poslije ne vidim cijeli dan. Nalazim se u prizemlju, gdje sam najviše ugrožena. Ne mogu ni ujutro ni u podne ni uvečer izaći od smrada", rekla je Rogić.

Susjedi su razgovarali s njezinom liječnicom, socijalnom radnicom koju je potjerala i upraviteljem zgrade, ali ništa od toga nije urodilo plodom. Sve su i prijavili DORHU-u, koji im je odgovorio da se za sve navedeno već vode prekršajni i kazneni postupci.

Ona želi da je puste na miru

Stanari više ne znaju što da rade osim da podnesu grupnu tužbu za isključenje suvlasnika iz suvlasničke zajednice.

Dragica kaže da je radila na brodu, da je fizioterapeutkinja, čak i profesionalna vozačica. Rekla je da dolazi iz bogate obitelji, ali su joj svi preminuli. Ispričala je da sada prodaje stvari u zalagaonici kako bi kupila hranu mačkama i sebi. Tvrdi da je droga njezina prošlost.

U institucije ne vjeruje i ne misli da joj mogu pomoći. Samo želi da je puste na miru.

Pročitajte više